Pam Shriver: Tiriac n-a respectat WTA

Vineri, 26 Mai 2017, ora 08:01
9287 citiri
Pam Shriver: Tiriac n-a respectat WTA
Foto: Hepta

Fosta mare tenismena americana Pam Shriver il trage de urechi pe Ion Tiriac.

Castigatoare a 133 de turnee WTA, dintre care 22 de Grand Slam, Shriver considera ca omul de afaceri roman a gresit in momentul in care n-a tinut cont de ITF si WTA si l-a invitat pe Ilie Nastase la ceremonia de premiere a turneului de la Madrid.

"Tiriac e un antreprenor si un rebel. El si Nastase sunt prieteni de cateva decenii. A-l avea la turneu e un lucru, dar el parca n-a respectat situatia, n-a respectat WTA cand l-a invitat pe teren la ceremonia de premiere", a spus Shriver, potrivit ESPN.

"Bineinteles, Halep fiind romanca, ar fi fost un moment frumos, dar n-ar fi trebuit sa se intample dupa ceea ce s-a petrecut la Fed Cup. Tiriac vrea sa cante dupa cum doreste, dar cand esti intr-un sport ca acesta trebuie sa respecti regulile. Nu poti sa trecit peste ITF, nu poti sa fii doar tu, ca si cum ai avea o afacere privata si s-o conduci cum doresti. Tiriac a gresit cand l-a invitat pe Nastase la ceremonia de premiere de la Madrid", a continuat aceasta.

Pam Shriver e considerata a fi una dintre cele mai bune tenismene de dublu din istorie, cu 112 turnee castigate.

La ceremonia de premiere a competitiei rezervata fetelor la turneul de la Madrid, Ilie Nastase a fost cel care i-a inmanat trofeul Simonei Halep, spre stupoarea WTA.

Seful WTA, Steve Simion, a remis imediat un comunicat de presa, in care i-a acuzat pe organizatorii turneului din capitala Spaniei de lipsa de respect.

"N-ar trebui sa ne asteptam la altceva din partea lui Ilie Nastase"

Imediat dupa scandalul de la partida de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie, Pam Shriver a dezvaluit ca si ea a fost victima glumelor cu tenta sexuala facute de Ilie Nastase, pe vremea cand inca juca tenis: "M-a intrebat de peste 30 de ori daca sunt virgina. Aveam doar 15 ani la vremea respectiva".

Rugata sa dezvolte declaratia data atunci, Pam Shriver a precizat ca nu s-a simtit niciodata amenintata de Ilie Nastase si ca a stiut ca sunt doar glume. Americanca e de pare ca fostul mare tenismen roman ar trebui apreciat pentru cariera sa, dar n-ar trebui sa ocupe o functia ca aceea de capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei.

"1978 e anul in care am debutat. Trebuie sa precizez ca nu m-am simtit niciodata amenintata sau nesigura. Erau doar glume, iar eu stiam lucrul asta. Au fost totusi glume care nu trebuiau sa aiba loc, pentru ca aveam doar 15 ani pe atunci", a precizat tenismena ajunsa acum la 54 de ani.

"Nastase asa fost de cand il stiu, ii place sa glumeasca. A astepta altceva din partea lui, e probabil sa nu primesti. Ar trebui sa nu ne mai asteptam la nimic diferit de la el. Ce a facut la Fed Cup e tipic pentru el. Trebuie sa-l apreciem pentru ca a fost un mare tenismen, dar n-ar trebui sa fie pus in pozitia de capitan nejucator al unei echipe de Fed Cup", a mai spus Pam Shriver.

In discutia de la ESPN a intervenit si o alta fosta mare tenismena, Chris Evert, care il indeamna pe Nastase sa aiba mai mult respect, desi e convinsa ca doar a glumit.

"Pe Nastase il stiu foarte bine. A fost antrenorul meu la World Team Tennis si era cel mai bun prieten al lui Jimmy (marele Jimmy Connors - n.red.). Am petrecut mult timp impreuna cu el. Cred, cum si Pam a spus, ca limitele erau diferite in era noastra. Erau chiar foarte diferite. Acum lucrurile sunt mai clare. Pe atunci nu exista cuvantul nepotrivit. Nastase era glumet si de multe ori erau glume nepotrivite, dar pe atunci limitele nu existau. Nimeni nu se gandea de doua ori la ceea ce-a zis. Dar in zilele de acum, lucrurile sunt diferite. E o era diferita. Ar trebui sa fie mai atent si sa aiba mai mult respect. Trebuie sa schimbe in functie de timp", a conchis Evert.

Chris Evert a ocupat locul 1 in clasamentul WTA timp de 7 ani, iar in palmares are nu mai putin de 157 de turnee castigate la simplu, dintre care 18 de Grand Slam.

La jocul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie, Ilie Nastase a fost eliminat de arbitrul partidei, dupa ce le-ar fi injurat pe capitanul nejucator al britanicelor, Anne Keothavong, si pe jucatoarea Johanna Konta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pam Shriver Ion Tiriac, #Pam Shriver Ilie Nastase, #scandal Tiriac Nastase WTA , #Ilie Nastase