Turneu important de tenis la București. Anunțul lui Ion Țiriac

Miercuri, 03 August 2022, ora 11:43
3482 citiri
Turneu important de tenis la București. Anunțul lui Ion Țiriac
Ion Țiriac

Turneul de tenis Tiriac Fundation Trophy va fi oganizat de Fundaţia Ţiriac în perioada 10-18 septembrie, în Bucureşti. Acesta se va derula la Centrul Naţional de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11, Bucureşti), în aer liber, pe zgură.

”Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei.

Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Ţiriac.

Turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu 8 echipe.

Competiţia oferă premii totale în valoare de 115.000 dolari şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

„Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate”, a declarat Steve Simon, Preşedinte WTA.

Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfăşura în zilele de 10 şi 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele şi finala se vor desfăşura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele vor fi puse în vânzare de către Federaţia Română de Tenis la sfârşitul lunii august.

Totodată, turneul va fi transmis în exclusivitate pe canalele Digisport.

Tiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în Bucureşti în ultimii trei ani.

Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.

Ion Țiriac dă peste nas statului român. Decizia luată de omul de afaceri
Ion Țiriac dă peste nas statului român. Decizia luată de omul de afaceri
Ion Țiriac s-a săturat să aștepte investițiile statului și banii politicienilor și s-a hotărât să facă o sală polivalentă în valoare de o sută de milioane de euro. Omul de afaceri...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ion Tiriac, #Ion Tiriac tenis, #Ion Tiriac turneu Bucuresti , #tenis