Ion Tiriac: Presa participa la degradarea actuala a societatii

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:47
6132 citiri
Ion Tiriac: Presa participa la degradarea actuala a societatii
Foto: GSP

Miliardarul Ion Tiriac a acordat recent un interviu in care a vorbit despre averea sa, politica si comunism.

In ceea ce priveste vanatoarea de la Balc, Ion Tiriac spune ca aceasta este un lucru normal, acuzand presa ca participa la degradarea societatii.

"Ma lasa imun, ce sa zic, nici macar nu pricep interesul asta asa mare pentru ce facem acolo. Eu doar imi vad de treaba mea, stiu ca nu fac nimic gresit. Dom'le, e vorba de ignoranta, punct. N-o sa stau acuma sa explic ce este vanatoarea si cum este normala si respectata oriunde in lume.

Iar presa, care eu zic ca este cea mai mare putere in stat, este complet eronata in acest caz. De altfel presa chiar participa la degradarea actuala. Mediatizeaza toate acele certuri si balacareli zilnice de la noi. Si nu ma refer neaparat la sport", a declarat Tiriac in cadrul interviului acordat cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor.

Cand vine vorba de politica, Tiriac spune ca aceasta este pentru cei care se pricep sa o faca.

"Pai, numarul unu: trebuie sa faci foarte multe compromisuri. Numarul doi: daca ai putina morala, cand intri acolo trebuie sa ai un simt de raspundere enorm, pentru 22 de milioane de oameni. Iar eu sunt suficient de inteligent sa-mi dau seama cand sunt prost si nu ma pricep la ceva. Iar politicienii nostri, acum 20 de ani, habar nu aveau ce e aia politica!", explica miliardarul in editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Totodata, Ion Tiriac spune ca in prezent performantele sale sportive sunt greu de egalat din cauza felului in care romanii traiesc acum.

"Eu, ca si Ilie Nastase, am avut avantajul unei alte perioade. Atunci, noi aveam privilegiul de a vedea si cealalta lume, capitalismul, si puteam lua ce e bun de la ambele lumi. Nu tot ce era comunism era de aruncat. Patriotismul era o onoare, scoala era scoala... Multe s-au degradat apoi. Mai ales in sport", afirma acesta.

El spune ca intelege faptul ca in ziua de azi parintii au alte prioritati, insa asta nu inseamna ca sportul trebuie ignorat.

"Nu poti trai doar din legende ca Hagi sau Nadia. Copiii trebuie dusi la sport cu orice sacrificii, e cea mai buna educatie pe care o pot obtine, trei ore de sport

in scoli nu te costa nimic, dar cine sa inteleaga asta?", spune Ion Tiriac.

In ceea ce priveste averea sa, Tiriac spune: "Eu stiu ca de la 14 ani muncesc doar cu mainile si cu capul meu."

Mai in gluma mai in serios, miliardarul, cunoscut ca vorbeste foarte rar cu presa, a spus ca urmatorul interviu va fi peste 3 ani.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#interviu Ion Tiriac, #avere comunism politica , #stiri Ion Tiriac