Ion Tiriac nu mai demoleaza patinoarul de la Otopeni, dar are un nou motiv de nemultumire

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 15:30
6196 citiri
Ion Tiriac nu mai demoleaza patinoarul de la Otopeni, dar are un nou motiv de nemultumire
Foto: Tiriac Collection

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ion Tiriac, a declarat, joi, ca autoritatile nu ii vor mai darama patinoarul din Otopeni, precizand ca are promisiuni ca acesta va fi protejat cu un zid de noua cale ferata care urmeaza sa lege Gara de Nord din Capitala de Aeroportul Henri Coanda, in vederea organizarii la Bucuresti a unor meciuri de fotbal in cadrul EURO 2020.

"Se pare ca patinoarul nu-l mai darama pentru ca imi face protectie totala fata de calea ferata. Dar nu mai fac universitatea pe care trebuia sa o fac acolo. Mie mi se pare imposibil, si peste tot in lumea asta e la fel, ca linia de cale ferata sa treaca la 6 metri si jumatate de geamul hotelului sau de cel al blocului de birouri. Dar la noi totul e posibil. La mine, la patinoar, linia de cale ferata e la 22 de metri si mi s-a promis ca se face o halta acolo, sa fie primit... macar vor avea copiii cu ce sa vina la patinoar, ca e mai greu cu autobuzul de ajuns acolo", a spus Tiriac in cadrul seminarului "Upgrade Romania: Sanatate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei".

"Dar eu in afara de halta si de izolarea fonica am nevoie si de altceva la patinoar. Am nevoie de un zid ceva, o protectie. Pentru ca daca e o sansa de unu la un milion sa mi se intample o nenorocire? Ca la Colectiv sau cum mi s-a intamplat in Spania, la sala unde am jucat 12 ani si din cauza unor nemernici care au inchis usile si asa mai departe si au murit 5 copii. Deci patinoarul trebuie protejat, sa vina niste ingineri si sa spuna ca trenul nu poate sa cada acolo nici daca vine bomba... Ca altfel eu il dau cadou cui vrea. Nu am niciun fel de problema sa dau patinoarul. Domnul Orban zice ca nu darama patinoarul si ca face zidul... Sa faca, mai intai sa vad. Altfel sa-l ia cine vrea, sa-l ia sa-l mute", a adaugat Tiriac.

Omul de afaceri Ion Tiriac a contestat inca de la inceput intentia Ministerul Transporturilor de a construi o cale ferata care sa lege Gara de Nord din Capitala de Aeroportul Henri Coanda, in vederea organizarii la Bucuresti a unor meciuri de fotbal in cadrul EURO 2020, in apropierea patinoarului sau din Otopeni. El sustine ca in zona detine cateva zeci de hectare de teren pe care a construit patinoarul, iar in viitor doreste sa ridice un campus pentru o universitate privata non-profit, iar aceste planuri ii sunt compromise de proiectul ministerului.

In prezent, lucrarile la acest tronson de cale ferata sunt oprite ca urmare a unei decizii obtinute in prima instanta de mai multi proprietari, persoane juridice si fizice, din zona.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ion Tiriac, fostul tenisman Ilie Nastase, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, presedinta Federatiei Romane de Canotaj, Elisabeta Lipa, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, Irina Deleanu, si presedinta Bucharest Running Club, Valeria Racila van Groningen, au participat, joi, alaturi de oficiali si consilieri ai autoritatilor locale si centrale, la seminarul "Upgrade Romania: Sanatate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Ion Tiriac demolare patinoar Otopeni , #stiri Ion Tiriac
Comentarii