Ion Tiriac a dat in judecata WTA - ce il deranjeaza pe omul de afaceri

Marti, 03 Iulie 2018, ora 08:01 23503 citiri
Foto: captura Youtube/GentlemensCar

Ion Tiriac a anuntat ca a dat in judecata Asociatia de Tenis Feminin (WTA), cu care se afla in conflict de mai bine de un an, de cand l-a invitat pe Ilie Nastase la ceremonia de premiere a turneului de la Madrid.

Omul de afaceri a dezvaluit ca a dat in judecata WTA deranjat de faptul ca trebuie sa le ofere jucatoarelor premii egale cu cele oferite barbatilor in turneul de la Madrid.

Tiriac spune ca, prin acest proces, vrea sa obtina schimbarea felului in care sunt distribuiti banii.

"O femeie care lucreaza in domeniul modei genereaza mai multi bani decat un barbat, dar, in tenis, din pacate, nu este cazul de asa ceva. Contributia tenisului feminin este mult mai scazuta decat cea a barbatilor si vreau o distributie inteligenta a premiilor.

Premiile nu pot fi aceleasi. Din acest motiv am dat in judecata WTA prin intermediul avocatilor mei din Spania", a spus Tiriac in El Mundo.

Conflictul dintre Ion Tiriac si WTA dateaza de la editia din 2017 a turneului de la Madrid.

Atunci, Tiriac l-a invitat pe Ilie Nastase la ceremonia de premiere, insa a fost pus la zid de oficialii WTA intrucat fostul tenismen era suspendat dupa incidentele de la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News