Exclusiv Dezvaluiri incredibile dupa 45 de ani: "Tiriac a vrut sa-i sparga capul lui Ilie Nastase cu o farfurie"

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 20:56
22622 citiri
Exclusiv Dezvaluiri incredibile dupa 45 de ani: "Tiriac a vrut sa-i sparga capul lui Ilie Nastase cu o farfurie"
Foto: Hepta.ro

La 45 de ani distanta de la finala Cupei Davis dintre SUA si Romania, fostul jucator de tenis Petre Marmureanu scoate la iveala modul incredibil in care tara noastra a pierdut competitia.

In cartea autobiografica "Mai mult decat un vis - Din Romania comunista la Casa Alba", fostul mare tenismen povesteste cum un scandal intre Ion Tiriac si Ilie Nastase a stat la baza esecului din finala de la Charlotte, pierduta cu 3-2 de tara noastra.

Inaintea lansarii ce va avea loc duminica la Bookfest, Ziare.com a intrat in posesia cartii si prezinta in exclusivitate dezvaluirile lui Petre Marmureanu.

Astfel, intreg scandalul dintre Tiriac si Nastase a inceput cu o saptamana inaintea plecarii in SUA. Ilie Nastase a fugit brusc din tara in Belgia, iar Securitatea il cauta disperata, noteaza Marmureanu.

Afland de acest episod, Ion Tiriac s-a suparat teribil pe Nastase, iar dupa ce echipa a ajuns in SUA a urmat un moment tensionat intre cei doi.

"Intr-una din seri, ca de obicei, luam toti trei masa la hotel si Ilie i-a zis ceva neadecvat lui Ion. Ion s-a ridicat in picioare, a luat o farfurie si, daca nu as fi sarit in fata lui in acel moment, ar fi fost mari sanse sa-i sparga capul cu farfuria.

Noroc ca am putut sa reactionez intr-o fractiune de secunda. Luandu-i farfuria lui Ion din mana, am zis: 'Daca vreti sa va bateti, n-aveti decat. Dar asteptati sa terminam cu meciurile intai. Poate va trece pana atunci!' Mai tarziu, Ion mi-a multumit ca-i salvasem capul lui Ilie - cu toate ca eu eram de parere ca avea un cap atat de tare ca ar fi spart fara probleme farfuria", a povestit Marmureanu.

Lucrurile nu s-au linistit deloc dupa acest episod, intrucat Nastase si Tiriac au refuzat sa mai joace impreuna in finala cu SUA. Totusi, Federatia i-a obligat sa intre pe teren chiar si asa, iar dupa prima zi scorul era 2-0 in favoarea SUA.

"Nu voiau sa mai joace impreuna. Fiecare dintre ei se dusese separat la antrenor ca sa-l intrebe daca ar putea sa faca echipa la dublu cu mine. Se vedea de la o posta ca avea sa fie un dezastru, avand in vedere animozitatile dintre ei. Dar antrenorul ne-a zis ca decizia federatiei era una finala si ca nu mai putea fi schimbata. Sa nu ne mai certam din cauza asta. Ion si Ilie trebuiau sa joace impreuna.

Prima zi a fost un dezastru complet. Ion si Ilie pierdusera ambele meciuri la simplu. In cea de-a doua zi era meciul la dublu. Ion si Ilie au pierdut la diferenta mare. Spectatorii s-au mirat cand au vazut cum jucatorii romani se invinovateau reciproc de fiecare data cand pierdeau un punct", a mai povestit Marmureanu.

Lansarea cartii "Mai mult decat un vis - Din Romania comunista la Casa Alba" va avea loc duminica, 5 iunie, intre orele 12:00 si 15:00, la Salonul de Carte Bookfest de la Romexpo, in prezenta fostului mare tenismen Petre Marmureanu. Cartea este tiparita de editura Tracus Arte.

Despre Petre Marmureanu:

A facut parte, alaturi de Ilie Nastase, Ion Tiriac si Sever Dron, din echipa de Cupa Davis a Romaniei care a disputat trei finale;

S-a stabilit in SUA in 1975, unde a pregatit, in loturile nationale, sportivi precum Chris Evert, Martina Navratilova, John si Patrick McEnroe, Vitas Gerulaitis si Peter Flemming;

In SUA, Marmureanu a scris cartea "Beyond My Dreams - From Communist Romania To The Oval Office" in care si-a prezentat povestea de viata. De asemenea, a fost invitat la numeroase evenimente din SUA pentru a le vorbi americanilor despre cariera sa si despre trecerea de la Romania comunista la viata din tara care l-a adoptat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Ion Tiriac Ilie Nastase Cupa Davis, #dezvaluiri Nastase Tiriac Cupa Davis , #stiri Ion Tiriac