De necrezut: Cum a ratat Tiriac sansa de a castiga 500 de milioane de dolari

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 07:10
16289 citiri
De necrezut: Cum a ratat Tiriac sansa de a castiga 500 de milioane de dolari
Foto: ProTV

Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati romani ai momentului, a facut si alegeri proaste in viata. Omul de afaceri povesteste un episod petrecut la inceputul anilor '90, care l-ar fi putut imbogati cu peste 500 de milioane de dolari.

Milionarul roman putea deveni, in urma cu mai bine de 20 de ani, actionarul firmei de echipament sportiv Nike. Cofondatorul gigantului american, Phil Knight, l-a abordat la acea vreme pe Tiriac pentru a-i propune o colaborare, insa fostul tenismen a refuzat.

La trei ani distanta, actiunile care i-au fost propuse lui Tiriac valorau 500 de milioane de dolari.

Primul antrenor al lui Ion Tiriac: Imi e dator din 1952 - Interviu

Episodul s-a petrecut in perioada in care Tiriac era managerul jucatorului argentinian de tenis Guillermo Vilas, pe care Nike dorea sa-l sponsorizeze cu echipament sportiv.

"Pentru ca Villas sa joace imbracat in echipamentul de la Nike, Knight imi oferea actiuni la firma sa. Villas era insa sub contract cu Fila si Diadora si nu am dorit sa renuntam", isi aminteste Tiriac in presa americana.

La acea vreme, Nike nu avea renumele de astazi, motiv pentru care Tiriac a privit cu neincredere propunerea care i-a fost facuta. Numai ca, in scurt timp, compania de echipament sportiv s-a extins, iar in doar trei ani actiunile pe care Tiriac le-a refuzat ajungeau sa valoreze 500 de milioane de dolari.

Tiriac, pus intr-o situatie incredibila in cazul donatiei de 100 de milioane de dolari: "E de neinteles"

Chiar daca n-a realizat aceasta afacere, Tiriac nu regreta si spune ca a trait, pentru mult timp, cu o dilema. "Am tot stat si m-am gandit de ce mi-a oferit acele actiuni. In cele din urma mi-am dat seama: Knight n-avea nimic de pierdut!", a comentat omul de afaceri.

Phil Knight, in varsta de 76 de ani, ocupa locul 56 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 18,4 miliarde de dolari. Omul de afaceri american si-a dedicat ultimii ani filantropiei.

Pe de alta parte, Tiriac are o avere estimata de publicatiile de specialitate la 800 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ion Tiriac contract Nike, #Ion Tiriac 500 milioane dolari, #avere Ion Tiriac , #stiri Ion Tiriac