Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Verdictul dur al fostului premier basarabean Ion Sturza despre criza din Ucraina: ”Un război ar însemna sfârșitul lui Putin și dezintegrarea Rusiei”

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 19:54
6892 citiri
Verdictul dur al fostului premier basarabean Ion Sturza despre criza din Ucraina: ”Un război ar însemna sfârșitul lui Putin și dezintegrarea Rusiei”
Ion Sturza ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro, potrivit Forbes FOTO Facebook / Ion Sturza

Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova la sfârșitul anilor '90 și actual om de afaceri în România, a comentat pe Facebook riscurile care pândesc Rusia în cazul unui atac asupra Ucrainei.

”Va fi sau nu război?

Nu, nu va fi! El este. Războiul nervilor, intimidărilor, trișărilor, falsurilor. Unii îl numesc „război hibrid”. Fără tancuri, rachete, morți și răniți fizic. Doar psihologic.

Acesta e și scopul – să îndobitocească. Să poată să manipuleze.

Unii se opun, răspândind... alte falsuri. Alții profită și ies în față – „V-am spus eu”!

Rușii înșiși (când spun „rușii” mă refer la conducerea lor politică și militară) s-au băgat în colț ca șobolanul din renumita scenă descrisă în cartea biografică a lui Vladimir Putin. Și contraatacă, deocamdată, verbal. Vor trece la acțiuni militare concrete? Nu vor trece! Un război, fie și limitat în Ucraina, ar însemna mii de „gruz 200” (sicrie) răspândite în toată țara, în fiecare oraș, sat. Ar însemna sfârșitul lui Putin și dezintegrarea Rusiei, așa cum o știm noi azi. Își dorește așa ceva V.V.? Nu cred. După exemplele din Belarus și Kazahstan, el are altă problemă, cu „succesorul”.

Așa că mă dau și eu cu părerea (fiind întrebat la fiecare pas): război „fierbinte” nu va fi.

Între timp, comercianții cu armament, „Gazprom”-ul și companiile energetice americane își fac plinul...

P.S. În treacăt fie spus, SUA au anunțat că nu mai susțin construcția gazoductului inițiat de Israel, Cipru și Grecia, care ar putea aduce gaz din Mediterană în Europa. Cică e periculos pentru mediu. Unii ar zice că e periculos pentru gazul de șist din America. Nimic personal, doar Realpolitik...”, scrie actualul om de afaceri Ion Sturza.

După ieșirea din politică, Ion Sturza fondează mai multe companii. În 2002, împreună cu grupul Rompetrol, înființează compania „Rompetrol Moldova” și devine președinte-director general al acesteia.

În septembrie 2009, părăsește Rompetrol, unde deținea funcția de director general-adjunct și interimatul CEO.

Tot în 2009 înființează Fondul de Investiții Fribourg Capital care pe parcursul anilor a făcut mai multe investiții în Republica Moldova și Romania Cele mai cunoscute sunt Magazinul on-line Elefant.ro și Liberty Technology Park Cluj.

Ion Sturza este membrul Consiliilor de Administrație a mai multor companii și organizații non-guvernamentale.

Potrivit „Forbes”, Ion Sturza ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro, în timp ce „Capital” estimează că omul de afaceri ar avea active de 84 de milioane de euro.

Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de...
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
#Ion Sturza, #conflict Ucraina Rusia, #Vladimir Putin , #Rusia-Ucraina
Comentarii