Ion Stefan, aviz negativ pentru portofoliul Dezvoltarii. Ce a spus la comisie

Marti, 03 Martie 2020, ora 16:42
3778 citiri
Ion Stefan, aviz negativ pentru portofoliul Dezvoltarii. Ce a spus la comisie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ion Stefan a primit, marti, aviz negativ pentru functia de ministru al Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

S-au inregistrat 10 voturi "pentru", 20 "impotriva" si 6 abtineri.

La audierile din comisiile parlamentare de specialitate, Ion Stefan a informat ca din 2 martie cererile de rambursare pe Programul Operational Regional se depun la minister doar in format electronic.

"Legat de digitalizare, data trecuta la audieri am aratat cum stau cutiile cu bibliorafturi pe holuri si cum se plimba cu caruciorul dintr-un birou in altul documentele pentru a fi semnate. Va anunt ca de ieri, 2 martie, cererile de rambursare POR nu se mai depun decat in format electronic.

Absolut toate cererile de rambursare se depun la minister doar in format electronic. Cat de curand vom elimina si caruciorul de transport din cadrul ministerului. Mai intai sub forma pilot. In cadrul procedurii urmeaza si contractele de finantare sa fie depuse pentru a fi semnate doar in format electronic. Pentru acest lucru, ministerul are deja un contract in implementare", a precizat Ion Stefan.

El s-a referit si la spitalele regionale.

"Pe 17 martie va avea loc la Bruxelles ceremonia de aprobare de catre Comisia Europeana a primului spital regional de urgenta - cel de la Iasi - al carui contract de finantare l-am semnat anul trecut. Investitia are o valoare de 500 milioane de euro. Guvernul liberal lucreaza si pentru parafarea contractelor pentru celelalte doua spitale.

La spitalul regional de urgenta Cluj, proiectul este in etapa de precontractare, urmeaza sa fie semnat contractul in aceasta luna. La spitalul regional de urgenta Craiova au fost solicitate clarificari la etapa de evaluare. Contractul de finantare urmeaza sa fie semnat in aprilie 2020", a aratat Ion Stefan.

Acesta a mai spus ca la Stadionul Ghencea lucrarile avanseaza astfel incat antrenamentele pentru EURO 2020 sa poata avea loc, mentionand ca "scaunele au fost montate aproape in totalitate si in aprilie se monteaza gazonul".

La intrebarile parlamentarilor privind sesizarile primite din teritoriu referitoare la neachitarea unor facturi pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) din decembrie, Ion Stefan a mentionat ca nu sunt cereri de plata pe PNDL din 2019 neachitate.

"Nu sunt cereri de plata din 2019 neachitate. Toate cererile de plata pot fi achitate cu o alta cerere. UAT-urile (Unitatile Administrativ Teritoriale - n.r.) trebuie sa vina cu o noua cerere. Sunt 100 cereri de plata din ianuarie achitate astazi, in valoare de 41 milioane de lei. (...) Nu sunt cereri valide de plata pe PNDL din 2019 neachitate", a dat asigurari Ion Stefan.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Ion Stefan aviz negativ, #Ion Stefan comisii , #ministrul Dezvoltarii