Valeriu Zgonea: Votul pentru Stan, nicio sansa pana in alegeri. Cand se va da

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 15:19
3100 citiri
Valeriu Zgonea: Votul pentru Stan, nicio sansa pana in alegeri. Cand se va da

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea de la PSD, considera ca nu mai exista nicio sansa ca votul pentru avizarea arestarii colegului sau de partid Ion Stan, deputat acuzat de trafic de influenta, sa se dea inainte de alegerile din 9 decembrie, insa spune ca acesta va avea loc dupa, intrucat mandatul actualului Parlament se termina pe 20 decembrie.

"Pana la 9 decembrie nu, pana la incheierea mandatului, da. Acest Parlament are un mandat care se incheie la 20 decembrie, unii n-au inteles asta", a spus Zgonea pentru Ziare.com, intrebat daca exista vreo sansa sa se dea un vot pentru Ion Stan.

El estimeaza ca avizul va fi totusi supus la vot in scurt timp, "undeva in 12-13 decembrie", adica la cateva zile dupa alegerile parlamentare.

Zgonea le-a raspuns dur celor din PDL si presedintelui Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, care spusesera ca USL a tergiversat acest caz pentru a-l apara pe Ion Stan.

"PDL sa ne spuna unde sunt banii furati, sa le fie rusine, nu sa-mi dea mie sfaturi. Ei au aparat-o pe Anastase. In cazul Ridzi, MRU nu a prea vorbit, asa ca ea a scapat si acum si candideaza. Noi suntem corecti", a spus Zgonea.

Ion Stan, aviz pentru arestare

Comisia Juridica a dat, luni, aviz favorabil pentru arestarea deputatului PSD Ion Stan. Deputatul este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

Deputatii din Comisia Juridica au decis, cu nou voturi "pentru" si unul "impotriva", sa avizeze favorabil cererea ministrului Justitiei de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului PSD Ion Stan. Urmeaza ca solicitarea sa fie votata si de catre plenul Camerei Deputatilor.

Conform procedurilor, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor trebuie sa convoace plenul, dupa ce grupul PSD se va reuni si va emite un punct de vedere in privinta cazului Ion Stan. Deputatii PSD au la dispozitie maxim cinci zile pentru a lua o decizie.

Opozitia i-a acuzat pe cei de la PSD ca tergiverseaza acest caz.

"Le solicit public colegilor de la PSD sa se intruneasca pentru a da un punct de vedere si sa convoace plenul deputatilor. In mod normal, grupul PSD ar putea sa se intruneasca marti si sa dea un vot, astfel incat miercuri sa se reuneasca plenul.

De data aceasta, colegii de la PSD nu au cerut demisia lui Stan, cum au facut in cazul lui Trasculescu", a declarat presedintele Comisiei Juridice, deputatul PDL Daniel Buda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Valeriu Zgonea vot Stan, #vot arestare Ion Stan Parlament , #PSD