Rovana Plumb apare in interceptarile din dosarul Stan

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 12:273524 citiri
Rovana Plumb apare in interceptarile din dosarul Stan
Foto: Romania Libera

In dosarul trimis de DNA la Parlament pentru obtinerea avizului necesar arestarii deputatului PSD Ion Stan sunt si interceptari in care apar referiri la ministrul Mediului, Rovana Plumb (PSD), dar si presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu (PSD).

Inregistrarile sunt facute in sediul PSD Dambovita. In convorbirile interceptate si transmite de DNA Parlamentului, Sorin Dima, denuntatorul lui Stan, i se plange acestuia ca nu a obtinut contractele promise cu statul, informeaza Realitatea TV.

Sorin Dima: Domnu, presedinte, ca un caine ma tine pe ala. Deci eu am vorbit cu el...Stiti foarte bine cand a fost sa asa...m-ati rugat baga-mi-as...in ele de galeti si de ce am facut atunci. M-ati rugat o treaba si am zis ca si Tutuianu ca si el a beneficiat de astea.
Ion Stan: Da, da si Rovana.
Sorin Dima: Au beneficiat cu totii

Ion Stan: Da.

Contactat de B1TV, Ion Stan a refuzat sa comenteze.

Rovana Plumb va fi, cel mai probabil, audiata ca martor in acest dosar, deoarece numele ei a fost invocat, informeaza B1TV. Ministrul va trebui sa confirme sau sa infirme sustinerile lui Dima si sa spuna daca au existat membri PSD care au beneficiat de pe urma unor contracte cu statul.

DNA a cerut ridicarea imunitatii deputatului Ion Stan, acuzat ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru cheltuieli in campania electorala.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor se va reuni, joi, pentru a intocmi un raport privind solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, urmand ca saptamana viitoare plenul Camerei sa se pronunte prin vot.