Presedintele Comisiei Juridice: USL a ingropat cazul Stan, nu se voteaza in acest mandat

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 16:022598 citiri
Presedintele Comisiei Juridice: USL a ingropat cazul Stan, nu se voteaza in acest mandat

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda de la PDL, a acuzat USL, dupa ce deputatii juristi ai acestei formatiuni au votat pentru amanarea avizarii arestarii colegului lor, deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influenta.

"PSD si PNL au votat pentru amanare, desi in cazul Trasculescu (deputatul PDL prins cu mita - n.red) s-au putut pronunta doar pe referatul procurorilor", a spus Buda pentru Ziare.com.

In opinia sa, scopul a fost ca acest caz sa nu se mai discute in acest mandat parlamentar.

"Daca s-a amanat acum, nu se mai poate discuta in acest mandat. Luni va fi dezbaterea raportului, apoi va fi trimis Biroului Permanent, apoi grupului PSD, care are un termen de 5 zile. Va putea fi votat cel mai devreme joi, nu mai ai cand sa-l discuti. Au ingropat cazul", a adaugat Buda.

El a fost intrebat si despre declaratia vicepresedintelui Comisiei Juridice, Florin Iordache de la PSD, care spusese ca referatul procurorilor e "o poveste".

"Nu analizam referatul procurorilor din punct de vedere literar, artistic", a raspuns Buda.

In opinia sa, si aceasta decizie se va regasi "in mod cert" in raportul pe justitie al Comisiei Europene, din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

S-a amanat decizia in cazul Stan

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a amanat, cu 7 voturi la 6, o decizie in cazul deputatului PSD Ion Stan. USL si UNPR au votat pentru amanarea unei decizii.

Deputatii juristi amana decizia in cazul Ion Stan

Procurorii anticoruptie au cerut arestarea acestuia, intrucat s-a folosit de influenta politica pentru a cere mari sume de bani unui om de afaceri, Sorin Dima, lucru care reiese din inregistrarile DNA.