Macovei: Ponta minte, n-a dorit arestarea lui Stan

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 14:28
3411 citiri
Macovei: Ponta minte, n-a dorit arestarea lui Stan

Europarlamentarul PDL Monica Macovei crede ca premierul Victor Ponta n-a dorit sa se voteze avizarea arestarii colegului sau de partid, deputatul PSD Ion Stan, masura care a fost respinsa prin vot de Camera Deputatilor.

"Respingerea avizarii arestarii ne arata ca majoritatea USL isi apara penalii - intri in Parlament sa fii aparat de cercetari penale. Declaratia lui Ponta ca domnul Stan va fi dat afara din PSD e praf in ochii populatiei. Trebuia sa-l determine pe Ion Stan sa-si dea demisia din Parlament. E o pacaleala sa iasa Ponta bine. Domnul Ponta n-a dorit arestarea lui Stan. Face declaratii sa spuna ca merge sa voteze ridicarea imunitatii, dar minte. Una spune, alta face", a spus fostul ministru al Justitie, pentru Ziare.com.

Intrebata daca nu exista totusi varianta in care Ponta sa fi dorit arestarea lui Stan, dar sa nu fi fost ascultat de colegii din USL, Macovei a raspuns: "Daca n-a avut forta sa impuna votul pentru arestarea lui Stan, e rau pentru el".

Macovei se arata pesimista in ce priveste respectul pentru justitie pe care il va arata USL.

"Vedem ca au avut candidati penali, iar unii dintre ei au ajuns ministri penali. E majoritatea USL, asta e USL, functioneaza pe principiul 'intram in Guvern si Parlament, nu ne pasa de valori, de UE, de nimic'", a conchis Monica Macovei.

Ion Stan nu poate fi arestat. Deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii

Parlamentarii din Camera Deputatilor au respins cererea de arestare preventiva a deputatului PSD Ion Stan, asa cum cerusera procurorii DNA.

Potrivit deputatului PNL Andrei Gerea, au fost 226 de voturi impotriva arestarii preventive a lui Ion Stan, astfel ca acesta ramane cu imunitatea parlamentara. In schimb, pentru arestarea preventiva au existat 145 de bile.

Au fost 379 de voturi exprimate, dintre care opt voturi au fost anulate, astfel incat au existat 371 de voturi valabil exprimate.

In sala au fost prezenti 382 de deputati, iar pentru ca cererea de arestare preventiva sa fie aprobata, ar fi trebuit sa voteze jumatate plus unu dintre cei prezenti.

Urmarirea penala a lui Ion Stan poate continua, insa, chiar si fara votarea cererii de arestare preventiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Macovei Ponta Ion Stan, #Ion Stan arestare Ponta , #DNA