Liderul deputatilor PDL: Cum il va scapa USL pe Stan si dupa alegeri

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 13:141895 citiri
Liderul deputatilor PDL: Cum il va scapa USL pe Stan si dupa alegeri

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, ii acuza pe cei de la USL ca vor sa blocheze si dupa alegeri arestarea deputatului PSD Ion Stan, a carui arestare a cerut-o DNA pentru trafic de influenta.

"Supa parerea mea, vor bloca. Pe 12 decembrie (cand e convocat plenul Camerei Deputatilor pentru avizul de arestare - n.red), cei care au iesit parlamentari isi vad de treaba lor, cei care nu, vor fi suparati", a spus Toader pentru Ziare.com.

"Nici in urmatoarea sesiune parlamentara n-or sa dea aviz", a adaugat deputatul PDL.

Toader crede ca inclusiv avizul din comisia juridica a fost unul luat doar sub presiune mediatica, de imagine, iar pe 12, tot pentru imagine, vor convoca sedinta, dar nu vor asigura cvorumul.

"Pe 12 nu cred ca o sa fie cvorum, aia care n-au mai candidat oricum nu ii mai intereseaza sa vina, jumatate din Parlament oricum nu e. Cei de la USL vor avea scuza 'noi am vrut sa dam aviz, dar deputatii n-au mai venit'. Daca voiau sa fie corecti, faceau ca la Trasculescu (deputatul PDL acuzat de luare de mita-n.red)", mai spune Toader.

In opinia sa, motivele pentru tergiversare, cum ca exista suspiciuni asupra procurorilor, sunt inutile, intrucat acestia sunt impartiali - "cum te-au prins, cum te-au ras".

Toader e convins ca Ion Stan va fi ales din nou deputat de Dambovita, intrucat alegatorilor nu le pasa de chestiunile penale.

"Poporul nostru, in proportie de 90%, nu se uita la asa ceva, el tot iese deputat", crede Mircea Toader.

Votul pentru avizarea arestarii deputatului PSD de Dambovita Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, a fost amanat pentru data de 12 decembrie, la 3 zile dupa alegeri.