Ion Stan se apara: Sunt obiectul unei inscenari judiciare

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 10:47
2240 citiri
Ion Stan se apara: Sunt obiectul unei inscenari judiciare
Foto: B1 TV

Deputatul PSD Ion Stan s-a aparat, vineri, in plenul Camerei Deputatilor, in fata acuzatiilor care i se aduc, plenul reunindu-se pentru a vota cererea procurorilor de arestare preventiva in acest caz.

"Astazi (vineri - n.red.), realizati o prima parte a actului de justitie, legat de libertatea mea", s-a adresat social-democratul colegilor deputati.

Cazul Ion Stan: Plenul Camerei Deputatilor se reuneste vineri

El a precizat ca a luat nota de pozitia Comisiei Juridice a Camerei, adaugand ca nu vrea sa recurga la tertipuri pentru a amana o decizie a Camerei Deputatilor.

"Ma intreb daca Romania a devenit un stat de drept sau daca, asa cum spunea un coleg - Frunzaverede - a ramas un stat politienesc.(...) Constat ca, desi am vorbit doua ore la audieri, nu s-a retinut in raport decat o fraza. Inteleg ca informatiile clasificate puse la dispozitia Comisiei Juridice nu au putut fi redate, ar fi trebuit sa avem o sedinta secreta a plenului. Nu au fost retinute argumente care vin sa-mi demonstreze nevinovatia si dovedesc abuzuri ale institutiilor statului. Sunt obiectul unei inscenari judiciare puse la cale de institutii ale statului cu sprijinul unor delatori.

(...) Institutiile statului ridica un parlamentar al Romaniei, transformandu-l in inamicul numarul unu (...), setea de justitie a poporului roman este satisfacuta cu numele lui Ion Stan. (...) S-a dorit executia mea politica. Cine a vrut si de ce a vrut - cititi declaratiile mele pe site-ul Camerei Deputatilor, care ii vizeaza pe adevaratii vinovati. Astazi sunt umilit si improscat cu noroi, pentru ca s-a dorit ca Ion Stan sa nu mai ridice glasul", a spus deputatul PSD.

Acesta a mai sustinut ca nu au fost intrunite "conditiile de existenta a infractiunilor de trafic de influenta".

Guvernul va fi investit azi. Ponta si Antonescu sustin ca nu s-au certat deloc

Ion Stan, aviz pentru arestare

Plenul Camerei Deputatilor s-a reunit, vineri, la ora 9.00, pentru a vota cererea procurorilor in cazul deputatului PSD Ion Stan.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 22 noiembrie urmarirea penala a politicianului pentru trafic de influenta.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#comisie juridica Ion Stan, #Parlament decizie arestare Ion Stan, #Ion Stan trafic influenta, #Ion Stan DNA , #DNA