Ion Stan nu poate fi arestat - deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii (Video)

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 12:143515 citiri
Ion Stan nu poate fi arestat - deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii (Video)

Parlamentarii din Camera Deputatilor au respins cererea de arestare preventiva a deputatului PSD Ion Stan, asa cum cerusera procurorii DNA.

Potrivit deputatului PNL Andrei Gerea, au fost 226 de voturi impotriva arestarii preventive a lui Ion Stan, astfel ca acesta ramane cu imunitatea parlamentara.

In schimb, pentru arestarea preventiva au existat 145 de bile.

Au fost 379 de voturi exprimate, dintre care opt voturi au fost anulate, astfel incat au existat 371 de voturi valabil exprimate.

In sala au fost prezenti 382 de deputati, iar pentru ca cererea de arestare preventiva sa fie aprobata, ar fi trebuit sa voteze jumatate plus unu dintre cei prezenti.

Urmarirea penala a lui Ion Stan poate continua, insa, chiar si fara votarea cererii de arestare preventiva.

Ion Stan se apara: Sunt obiectul unei inscenari judiciare

Deputatul PSD Ion Stan s-a aparat, vineri, in plenul Camerei Deputatilor, in fata acuzatiilor care i se aduc, plenul reunindu-se pentru a vota cererea procurorilor de arestare preventiva in acest caz.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 22 noiembrie urmarirea penala a politicianului pentru trafic de influenta.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.