Ion Stan, demis din fruntea PSD Dambovita: Ponta este un mincinos ordinar

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 19:406999 citiri
Ion Stan, demis din fruntea PSD Dambovita: Ponta este un mincinos ordinar
Foto: Adevarul

Deputatul PSD Ion Stan, demis marti din functia de presedinte al PSD Dambovita, il acuza pe Victor Ponta ca incearca sa alunge din partid "persoanele incomode domniei sale si familiei domniei sale".

Biroul Permanent National al PSD a decis, marti, inlocuirea lui Ion Stan din fruntea PSD Dambovita cu Adrian Tutuianu, ales presedinte al Consiliului Judetean Dambovita. Argumentul a fost "necesitatea dinamizarii organizatiei".

Intr-o declaratie acordata Ziare.com, Ion Stan povesteste ca a avut o intalnire cu Victor Ponta, in care i s-a reprosat lipsa de implicare in campania electorala pentru alegerile locale.

"Acuzatiile lui Ponta sunt minciuni, speculatii ordinare. Mi-a propus un targ, sa cedez functia de presedinte al filialei colegului meu Tutuianu, in schimbul unui mandat eligibil de parlamentar. I-am spus ca nu accept sa fac acest lucru. Ponta i-a promis lui Tutuianu ca daca iese presedinte de Consiliu Judetean ii va oferi si functia de presedinte al filialei. Nu stiam ca presedintii de partide au aceste trofee, care se ofera unor candidati, si ca aceste trofee nu mai tin seama de procedura statutara, am fost ales de o conferinta, corect era sa fie convocata o noua conferinta", a spus Stan.

"Inlocuirea mea este o decizie abuziva, in spiritul relatiilor neprincipiale si nestatutare pe care incearca sa le incetateneasca impreuna cu unii lideri teritoriali, din dorinta de a scapa de persoane incomode domniei sale si familiei domniei sale", a completat deputatul PSD.

Ion Stan nu va incerca sa conteste demiterea sa, intrucat crede ca nu va avea nicio sansa.

"Instantele partidului nu functioneaza, sunt in familie, nu cred ca va avea cineva curajul sa se opuna deciziei luate de Ponta si impusa Biroului Permanent National", a marturisit Stan.

Deputatul se asteapta ca la inceputul saptamanii viitoare sa i se retraga sprijinul politic, iar mai apoi sa fie exclus din PSD. El a promis ca va face noi dezvaluiri, dupa ce colegii sai vor decide sa-l dea afara.

Ion Stan este si vicepresedinte al comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.