Ion Stan a demisionat din PSD

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 14:104581 citiri
Ion Stan a demisionat din PSD

Deputatul social-democrat Ion Stan a demisionat, vineri, din PSD, dupa ce presedintele partidului, Victor Ponta, i-a cerut acest lucru. Totodata, Stan a fost exclus din grupul parlamentar al social-democratilor.

Intr-un document citat Realitatea Tv, Ion Stan mentioneaza cererea de demisie din partid: "Subsemnatul, Stan Ion, mebru al PSD din 1995, va rog sa luati nota de demisia mea definitiva, irevocabila si neconditionata din partidul pe care l-am slujit cu devotament".

Totodata, acesta mai arata in document ca a obtinut patru mandate de parlamentar din partea acestui partid.

La randul lor, colegii din PSD sunt de acord cu demisia parlamentarului din partid.

"Este un gest normal, firesc, asa trebuia procedat de la inceput", a spus Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Ponta: Ion Stan va fi exclus din PSD. Sa-si dea demisia din Parlament!

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, dupa ce s-a votat in plenul Camerei Deputatilor impotriva arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan, ca acesta a fost exclus din grupul parlamentar al PSD si va fi exclus si din partid. Totodata, i-a cerut demisia din Parlament.

"Nu pot sa il exclud pe loc, daca domnia sa nu pleaca din PSD, organizatia Dambovita, va face acest lucru. Eu i-o cer in mod public (demisia din PSD - n.red.). Sper ca domnia sa sa isi dea demisia din functia de deputat(...) Ne va afecta clar in rapoartele internationale (...) Domnul Stan e cercetat, doar ca nu poate fi arestat. Probabil va fi trimis in instanta", a spus presedintele PSD.

Ion Stan nu poate fi arestat - deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii

Vineri, deputatii au decis, cu 226 de voturi pentru si 145 impotriva, sa respinga cererea de arestare preventiva a lui Ion Stan, dupa ce anterior Comisia Juridica a Camerei daduse aviz favorabil arestarii.