DNA vrea arestarea deputatului PSD Ion Stan. A fost sesizat Parlamentul - surse

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 16:53
3510 citiri
DNA vrea arestarea deputatului PSD Ion Stan. A fost sesizat Parlamentul - surse
Foto: Adevarul

Procurorii DNA vor solicita Parlamentului ridicarea imunitatii parlamentare a lui Ion Stan. Deputatul este acuzat de trafic de influenta.

Conform unor surse citate de Digi24, DNA va solicita parlamentarilor incuviintarea pentru arestarea deputatului PSD Ion Stan. Deputatul a cerut unui om de afaceri 130.000 de lei pentru a-i faviriza obtinerea unor contracte cu primarii din judetul Dambovita.

Luni, la pranz, Ion Stan a fost prezent la sediul DNA, pentru a da o declaratie. El a venit insotit de avocat si a refuzat sa faca declaratii.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi, 22 noiembrie, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta.

Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal de DNA

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Invinuitul a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", se noteaza in comunicat.

Noi acuzatii pentru Ion Stan - deputatul PSD continua campania

In 23 noiembrie, DNA a anuntat ca a extins cercetarile in cazul lui Ion Stan, acesta fiind acuzat si ca ar fi primit de la denuntator inca 100.000 de euro in 2009, sub forma de produse pentru campania electorala .

Ion Stan a declarat ca nu isi va da demisia din Parlament si ca va continua campania electorala pentru un nou mandat de deputat in Dambovita.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ion Stan DNA, #Ion Stan trafic influenta, #Ion Stan DNA arestare , #stiri Ion Stan