DNA: Deputatul Ion Stan nu accepta autoritatea statului

Luni, 04 Martie 2013, ora 20:26
4994 citiri
DNA: Deputatul Ion Stan nu accepta autoritatea statului
Foto: Q Magazine

In rechizitoriul trimis instantei de judecata, procurorii DNA ii fac un portret grav deputatului PSD Ion Stan.

In legislatura trecuta, Stan a fost deputat si vicepresedinte al comisiei de control SRI si al comisiei comune pentru elaborarea legilor privind securitatea nationala. La alegerile din decembrie, el a obtinut un nou mandat de parlamentar cu un procent de peste 66 la suta din voturi, desi era vizat de o cerere de arestare.

Procurorii spun ca deputatul a avut o atitudine nesincera in timpul anchetei, chiar daca a afisat un comportament civilizat.

"Cu toate acestea, in iesirile publice, precum si in unele dintre cererile formulate, inculpatul a avut o pozitie total inadecvata, depasind cadrul legal al dreptului la aparare", noteaza procurorii.

Anchetatorii au fost deranjati de acuzatiile - considerate false - lansate de Stan in diverse cotidiane privind faptul ca ar fi fost filat ilegal de serviciile secrete, ca este o victima politica pentru ca a deranjat conducerea SRI.

"Incercarile inculpatului de a indrepta atentia opiniei publice spre false probleme, evocand persistent "afilierea" organelor de ancheta si a serviciilor de informati la o tabara politica adversa, constituie fapte ce lovesc in ordinea de drept si contribuie la disolutia autoritatii statului, toate acestea in urmarirea unui scop personal meschin, mai presus pentru inculpatul deputat decat interesul tarii pe care, in mod teoretic, ar fi trebuit sa o serveasca prin activitatea sa."

Procurorii spun ca parlamentarul din Comisia de control a SRI a dinamitat institutiile statului prin declaratiile sale, fapt ce constituie un aspect agravant.

"Ca putere a statului, Justitia trebuie sprijinita de celelalte puteri in demersurile sale. In pofida acestui principiu, inculpatul Stan Ion, din pozitia sa de deputat in Parlamentul Romaniei, s-a transformat intr-un exponent extrem de vocal - din pacate, nu si singurul - al indivizilor care nu accepta autoritatea statului", noteaza procurorii in actul de acuzare.

Deputatul PSD Ion Stan a fost trimis in judecata saptamana trecuta pentru trafic de influenta.

El este acuzat ca i-a cerut omului de afaceri Sorin Dima 130 de mii de lei pentru cheltuielile din campania electorala din noiembrie anul trecut - bani pentru benzina necesara in campanie si pentru alimentele ce urmau a fi impartite alegatorilor.

Din suma ceruta, deputatul a primit 60 de mii de lei in 4 transe a cate 15 mii de lei. Ultima transa a fost gasita asupra soferului deputatului.

"Seriile bancnotelor predate coincid cu cele din cuprinsul procesului-verbal de inseriere intocmit anterior predarii sumei catre denuntator (omul de afaceri Sorin Dima - n.r)", se arata in rechizitoriul DNA.

Soferul Florin Sarca a recunoscut ca banii erau primiti de la omul de afaceri Sorin Dima pentru seful lui, deputatul Ion Stan.

Parlamentarul este acuzat si ca ar fi primit peste 100 de mii de euro de la acelasi om de afaceri pentru campaniile electorale din 2008 si 2009. Afaceristul i-ar fi dat banii deputatului pentru a avea sprijinul acestuia in obtinerea de contracte cu primariile din judetul Dambovita. Procesul deputatului Ion Stan va incepe la Inalta Curte de casatie si justitie pe 18 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Stan rechizitoriu procurori, #Ion Stan DNA acuzatii, #Ion Stan trafic de influenta , #DNA