Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan (Video)

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 11:19
3043 citiri
DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan (Video)
Foto: Arhiva

DNA anunta ca a cerut ministrului Justitiei sa solicite Parlamentului incuviintarea arestarii deputatului PSD Ion Stan. Deputatul este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

Conform procedurilor, sesizarea va fi analizata de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, care va da un aviz consultativ, dupa care plenul Camerei va stabili daca imunitatea lui Ion Stan va fi ridicata. Stan a declarat ca nu-si va da demisia, cum a procedat deputatul PDL Alin Trasculescu, si ca isi va continua campania electorala pentru un nou mandat de deputat in Dambovita.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi, 22 noiembrie, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta.

Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal de DNA

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Invinuitul a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", se noteaza in comunicat.

Noi acuzatii pentru Ion Stan - deputatul PSD continua campania

In 23 noiembrie, DNA a anuntat ca a extins cercetarile in cazul lui Ion Stan, acesta fiind acuzat si ca ar fi primit de la denuntator inca 100.000 de euro in 2009, sub forma de produse pentru campania electorala .

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ion Stan DNA arest, #Ion Stan DNA imunitate, #Ion Stan PSD trafic influenta , #stiri Ion Stan