Fostul deputat PSD Ion Stan este audiat la DNA

Joi, 14 Februarie 2013, ora 12:142038 citiri
Fostul deputat PSD Ion Stan este audiat la DNA

Fostul deputat PSD Ion Stan este audiat, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Ion Stan este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce a primit mita in valoare de 130.000 de lei.

Ion Stan a demisionat din PSD

Ion Stan a demisionat din PSD, pe 21 decembrie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a sa, iar presedintele PSD, Victor Ponta, i-a cerut acest lucru.

Parlamentarii din Camera Deputatilor au respins astfel cererea de ridicare a imunitatii deputatului PSD, asa cum cerusera procurorii DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 22 noiembrie urmarirea penala a politicianului pentru trafic de influenta.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

Comentarii