Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal de DNA

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 18:592929 citiri
Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi seara, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta.

Deputatul social-democrat de Dambovita a fost adus, joi, cu mandat la sediul DNA, el fiind acuzat de trafic de influenta si obtinere de foloase necuvenite.

Deputatul PSD Ion Stan, saltat si audiat la DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan a primit interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. Parlamentarul PSD a spus ca se considera nevinovat.

"Este vorba despre un denunt pentru trafic de influenta. Urmeaza sa revin maine (vineri - n.red.), pentru a se prezenta documentele care sunt in dosar si sa fac declaratiile de vigoare. Am raspuns citatiei de a veni astazi (joi - n.red.) la DNA, maine voi veni din nou, pentru ca eu consider ca sunt nevinovat. Nu e vorba decat de trafic. Nu vreau sa va spun nimic pana maine. Nu am promis nimanui nimic, nu am promis la nimeni", a declarat deputatul, joi, la iesirea din sediul DNA.

Ion Stan a infirmat ca ar fi cerut sume de bani de la denuntator, pentru a-i facilita acestuia mai multe servicii folosindu-se de functia de deputat.

Deputat PSD la DNA Reactii USL: "E halucinant"

In ordonanta de incepere a urmaririi penale, postata pe site-ul DNA, se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Invinuitul a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", se noteaza in comunicat.

In schimb, potrivit unor surse citate de TVR, social-democratul, care este si vicepresedinte al Comisiei comune de control al activitatii SRI din Parlament, i-ar fi cerut unui om de afaceri 1.300.000 de lei in schimbul facilitarii obtinerii unor contracte publice cu primarii din judetul Dambovita. Denuntatorul deputatului PSD sustine ca i-a dat deja lui Stan 750.000 de lei din suma solicitata, urmand ca pentru restul de bani sa obtina si alte contracte.

Cazul este similar cu cel al deputatului PDL Alin Trasculescu, cu exceptia flagrantului, banii urmand sa fie folositi pentru campania electorala.