Deputatul Ion Stan, demis de la sefia PSD Dambovita. Risca sa fie exclus si din partid

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 17:142374 citiri
Deputatul Ion Stan, demis de la sefia PSD Dambovita. Risca sa fie exclus si din partid
Foto: Arhiva

Deputatul Ion Stan a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost demis de la sefia organizatiei PSD Dambovita, ca urmeaza sa i se retraga sprijinul politic si ca va fi exclus din partid.

Ion Stan spune ca a fost acuzat de liderul PSD, Victor Ponta, ca a protejat anumite interese de afaceri ale unor social democrati cu reprezentanti ai PDL.

"M-a acuzat domunl presedinte al partidului de protejarea intereselor de afaceri ale unor membri PSD cu caracatita portocalie din judetul nostru (Dambovita n. red.). L-am rugat sa probeze, pentru ca eu nu am cunostinta de asa ceva. De asemenea, l-am rugat sa probeze cu fapte, cu imagini, cu orice mijloc, sustinerea mea pentru Florin Popescu si pentru PDL", a precizat Ion Stan.

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL Dambovita, Marin Antonescu, infirma vreo colaborare pe plan local intre PDL si Ion Stan: "In mod repetat, domnul Ion Stan ne-a transmis niste semnale, pe care le stiti si dumneavoastra: 'ii spun lui Florin Popescu si PDL-ului sa nu vina pe la noi'. Va anunt acum, retroactiv, nu a avut nimeni, niciodata, intentia sa colaboreze cu ei".

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-ar fi reprosat deputatului Ion Stan lipsa de implicare in campania electorala si colaborarea cu PDL.

Din totalul de 89 de primarii din judetul Dambovita, USL a obtinut 31, PSD, pentru ca au fost localitati in care nu s-a candidat pe liste comune ale Uniunii, a obtinut 19 mandate, PDL 38, iar un candidat independent, Emil Draghici, din Vulcana Bai, a obtinut un mandat.

Presedintia Consiliului Judetean Dambovita a fost obtinuta de social-democratul Adrian Tutuianu, iar municipiul resedinta de judet a fost castigat de PDL, Gabriel Boriga primind un al doilea mandat.