Deputatii PSD, de acord cu arestarea preventiva a lui Ion Stan (Video)

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 11:272895 citiri
Deputatii PSD, de acord cu arestarea preventiva a lui Ion Stan (Video)
Foto: Arhiva

Grupul PSD din Camera Deputatilor a decis, joi, cu majoritate de voturi, sa aprobe solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii lui Ion Stan.

"Am avut o sedinta restransa a grupului. S-a luat act de materialele transmise, scrisoarea ministrului Justitiei si raportul Comisiei juridice, iar punctul de vedere al grupului va fi prezentat in sedinta de plen de miercuri. S-a votat, in majoritate, pentru incuviintarea cererii procurorilor DNA", a declarat liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu.

El a mentionat ca unii dintre deputatii PSD au remarcat existenta unor "inadvertente" in referatul procurorilor DNA, insa decizia a fost de a nu obstructiona Justitia.

Ion Stan, aviz pentru arestare

Deputatul PSD Ion Stan si-a reafirmat, joi, intentia de a nu demisiona din Parlament, intrucat se considera nevinovat.

"Le-am spus colegilor mei, cei care au fost prezenti, ca eu voi respecta toata procedura parlamentara, ca nu obstructionez in niciun fel Justitia si ca DNA, daca are probe, sa-mi trimita dosarul la instanta de judecata.

Nu am de ce sa-mi dau demisia, pentru ca nu ma consider vinovat. Voi respecta toate procedurile judiciare si voi demonstra nevinovatia mea in instanta de judecata", a spus Stan dupa ce s-a incheiat sedinta grupului PSD.

Deputatii au amanat cazul Ion Stan dupa alegeri

Marti, conducerea Camerei Deputatilor a decis ca solicitarea DNA de arestare preventiva a lui Ion Stan va fi votata de plen pe 12 decembrie, dupa alegeri. Ion Stan este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.