Deputatii au amanat cazul Ion Stan dupa alegeri

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 10:362044 citiri

Cererea de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului PSD Ion Stan va fi votata de deputati abia pe 12 decembrie, dupa alegeri. Decizia a fost adoptata, marti dimineata, de conducerea Camerei Deputatilor.

Luni, Comisia Juridica a aprobat, cu majoritate de voturi, cererea procurorilor DNA de arestare a lui Ion Stan. Grupul parlamentar PSD trebuia sa emita uin punct de vedere, in cinci zile, dupa care Biroul Permanent ar fi decis data la care se reunea plenul pentru a vota in cazul Ion Stan.

Insa, seful grupului PSD, Marian Neacsu, a declarat ca pentru parlamentarii partidului prioritatea o reprezinta castigarea alegerilor, nu cazul Stan. In acest context, conducerea Camerei Deputatilor, detinuta tot de catre PSD, a decis amanarea votului in ce priveste arestarea lui Stan dupa alegeri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a ironizat criticile PDL privind decizia in cazul Ion Stan.

"Am fost atent la iesirile de luptatori gen Tom si Jerry ale celor de la PDL. Nu i-am vazut atat de voinici si viteji in cazul Ridzi. Cazul Monica Iacob Ridzi a fost amanat peste 300 de zile, iar acum, candideaza la un partid satelit al PDL, PP-DD, si nu este nimeni oripilat", a spus Zgonea.

Ion Stan a declarat ca exclude varianta demisiei, el urmand sa-si continue campania electorala. In cazul in care Stan va fi reales, intreaga procedura privind ridicarea imunitatii sale parlamentare va fi reluata.

Stan este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.