Cum va vota PSD in cazul deputatului Ion Stan

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 09:091572 citiri
Cum va vota PSD in cazul deputatului Ion Stan
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD Victor Ponta a declarat marti seara ca el le va cere parlamentarilor social-democrati sa voteze in cazul arestarii preventive lui Ion Stan asa cum ii vor spune pesedistii din Comisia Juridica a Camerei, deoarece doar ei au acces la dosar.

"A, nu stiu, trebuie in primul rand cum am facut la Trasculescu si in celelalte cazuri, Comisia Juridica sa se intruneasca, avem acolo colegi in care am incredere si ei ne vor propune.

Ei sunt singurii care au acces la dosar, eu habar nu am altceva decat am vazut in presa. Mandatul meu va fi foarte clar, in baza a ceea ce propun colegii din Comisia Juridica asta vom mai departe, nu e un mandat politic aicea", a declarat Ponta, intrebat cum vor vota parlamentarii PSD cererea de arestare a lui Stan.

Conducerea deputatilor dezbate, miercuri, cazul deputatului PSD Ion Stan

Liderul PSD a mai aratat ca nu a discutat cu Stan despre demisia acestuia si ca oricum partidul nu-l poate obliga sa faca acest gest. "In mod sigur, dl Stan are aceasta varianta (a demisiei - n.red.), dar nu-l putem obliga. Daca domnia sa va dori sa faca acest lucru nu pot sa va spun, pentru ca nu am discutat", a aratat Ponta.

Deputatul PSD Ion Stan este cercetat de DNA pentru trafic de influenta in campania din 2009 si Ministerul Justitiei a cerut Parlamentului incuviintarea arestarii preventive a acestuia.