Conducerea deputatilor dezbate, miercuri, cazul deputatului PSD Ion Stan

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 08:351156 citiri
Conducerea deputatilor dezbate, miercuri, cazul deputatului PSD Ion Stan

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a primit, marti, de la ministrul Justitiei Mona Pivniceru cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan, fiind convocat Biroul Permanent.

"In conformitate cu prevederile Constitutionale si Regulamentare incidente, presedintele Camerei Deputatilor va dispune masurile procedurale pentru ca cererea Ministerului Justitiei sa fie introdusa cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, de miercuri, 28 noiembrie, ora 10.00, in vederea transmiterii ei catre Comisia Juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor", se arata intr-un comunicat de presa.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Camera Deputatilor, pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan

Deputatul Ion Stan s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da lamuriri in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Ion Stan a declarat la iesirea din sediul DNA ca a dat curs unei invitatii, dar nu a vrut sa precizeze despre ce este vorba.

Deputatul a stat aproximativ 20 de minute in sediul DNA.

Procurorii DNA au dispus vineri, 23 noiembrie, extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de deputatul Ion Stan pentru infractiunea de trafic de influenta, acesta fiind acuzat ca a pretins bani si produse pentru campania electorala din 2009, a anuntat DNA.

Potrivit DNA, prin ordonanta de extindere a cercetarilor, procurorii au retinut ca, in perioada mai-iunie 2009, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PSD, Ion Stan a pretins si a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 100.000 euro, lasandu-l pe acesta sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari, ai unor localitati din jud. Dambovita, pentru a determina incheierea unor contracte de catre primarii cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator.