Cazul Ion Stan, amanat din nou. Arestarea va fi decisa de noii parlamentari (Video)

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 14:471992 citiri
Cazul Ion Stan, amanat din nou. Arestarea va fi decisa de noii parlamentari (Video)
Foto: Arhiva

Cererea DNA de aprobare a arestarii deputatului PSD Ion Stan a fost amanata, marti, din cauza absentei deputatilor. Solicitarea procurorilor va fi dezbatuta de viitorii parlamentari.

Cazul Ion Stan a fost amanat din lipsa de cvorum. La sedinta Camerei Deputatilor au participat putin peste 100 de deputati, din care au votat numai 98, mult sub pragul necesar indelinirii cvorumului. Ca atare, cererea de incuviintare a arestarii deputatului PSD va fi analizata de catre viitorii parlamentari, dupa 19 decembrie.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, castiga un nou mandat

Insa, cum Ion Stan a fost reales deputat, cu un procent de peste 66%, intreaga procedura privind suspendarea imunitatii sale parlamentare va fi reluata. DNA va trebui din nou sa faca o cerere la Ministerul Justitiei, care va sesiza conducerea Camerei Deputatilor, dupa care Comisia Juridica se va intruni sa emita un punct de vedere, apoi grupul PSD isi va da si el cu parerea, si numai dupa toate acestea va exista un vot in plen. In aceste conditii, pana la luarea unei decizii in cazul Ion Stan ar putea sa treaca cateva luni.

Deputatul PSD Ion Stan: Sunt multe lichele pe lumea asta

Ion Stan este acuzat de DNA de doua infractiuni de trafic de influenta, dupa ce i-a solicitat unui om de afaceri bani pentru campania electorala, in schimbul facilitarii unor contracte cu primarii din judetul Dambovita.