Cazul deputatului Ion Stan, din nou pe masa deputatilor juristi

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 08:181085 citiri
Cazul deputatului Ion Stan, din nou pe masa deputatilor juristi
Foto: Arhiva

Deputatii din Comisia juridica reiau, luni, dezbaterea privind cererea de arestare a parlamentarului PSD Ion Stan.

Desi aveau termen sa dezbata pana pe 1 decembrie arestarea pesedistului, deputatii au amanat luarea unei decizii, motivand ca au nevoie de mai multe documente.

Hotararea i-a nemultumit de reprezentantii PDL, care au acuzat pe alesii Puterii ca sunt partinitori. Raportul pe care Comisia Juridica il va intocmi va fi inaintat plenului, singurul in masura sa decida ridicarea imunitatii lui Ion Stan.

Presedintele Comisiei Juridice: USL a ingropat cazul Stan, nu se voteaza in acest mandat

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda de la PDL, a acuzat USL, dupa ce deputatii juristi ai acestei formatiuni au votat pentru amanarea avizarii arestarii colegului lor, deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influenta.

"PSD si PNL au votat pentru amanare, desi in cazul Trasculescu (deputatul PDL prins cu mita - n.red) s-au putut pronunta doar pe referatul procurorilor", a spus, recent, Buda pentru Ziare.com.

In urma cu o saptamana, ministrul Justitiei a inaintat conducerii Camerei Deputatilor solicitarea procurorilor DNA de a aviza arestarea lui Ion Stan. Deputatul PSD este acuzat de doua infractiuni de coruptie.

Deputatii juristi amana decizia in cazul arestarii lui Ion Stan