Arestarea lui Ion Stan, votata saptamana viitoare de deputati

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 11:391285 citiri
Arestarea lui Ion Stan, votata saptamana viitoare de deputati
Foto: Puterea

Biroul Permanent al camerei Deputatilor a decis, miercuri, ca solicitarea DNA de incuviintare a arestarii deputatului PSD Ion Stan va fi discutata de Comisia Juridica pana la data de 1 decembrie. Apoi, plenul se va putea reuni pentru a vota.

"Biroul Permanent a stabilit procedura standard in legatura cu cazul Ion Stan, iar data de 1 decembrie este data maxima pana la care Comisia juridica trebuie sa prezinte raportul Biroului. In momentul in care Comisia va elabora raportul, se va convoca si plenul, dar si grupul PSD", a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Georgian Pop.

Pop a mai adaugat ca plenul s-ar putea reuni saptamana viitoare pentru a vota solicitarea DNA.

Marti, ministrul Jutitiei a inaintat conducerii camerei Deputatilor solicitarea procurorilor DNA de a aviza arestarea lui Ion Stan. Deputatul PSD este acuzat de doua infractiuni de coruptie.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca parlamentarii PSD vor vota ceea ce va propune Comisia Juridica, intrucat membrii acestei comisii sunt singurii care au acces la dosarul deputatului.

"Ei sunt singurii care au acces la dosar, eu habar nu am altceva decat ce am vazut in presa. Mandatul meu va fi foarte clar, in baza a ceea ce propun colegii din Comisia Juridica asta vom face mai departe, nu e un mandat politic aici", a spus Ponta. El a adaugat ca nu il poate obliga pe Ion Stan sa demisioneze.

Ion Stan a anuntat ca nu va demisona din Parlament si ca-si va contiua campania electorala pentru un nou mandat de deputat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput, joi, 22 noiembrie, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta.

Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal de DNA

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Invinuitul a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", se noteaza in comunicat.

Noi acuzatii pentru Ion Stan - deputatul PSD continua campania

In 23 noiembrie, DNA a anuntat ca a extins cercetarile in cazul lui Ion Stan, acesta fiind acuzat si ca ar fi primit de la denuntator inca 100.000 de euro in 2009, sub forma de produse pentru campania electorala.

O.A.