Teodor Maries ii va reclama la Parchetul General pe Iliescu si Roman

Duminica, 21 Martie 2010, ora 17:07
4284 citiri
Teodor Maries ii va reclama la Parchetul General pe Iliescu si Roman

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca in urma noilor informatii descoperite in dosarele Revolutiei va depune o plangere la Parchetul General impotriva lui Ion Iliescu si Petre Roman.

Potrivit lui Maries, noile informatii descoperite dupa studierea actelor din dosarul Revolutiei l-au determinat sa faca o completare la plangerea depusa initial, in care ii acuza pe fostul presedinte Ion Iliescu si pe fostul premier Petre Roman de tradare de tara si subminarea economiei nationale.

"O sa fac o completare la plangerea depusa in 2004 la Parchetul General, in baza careia s-a redeschis dosarul 97/P/1990, unde o sa adaug un nou capat de acuzare, respectiv tradare de tara si subminarea economiei nationale, impotriva lui Ion Iliescu si Petre Roman. In acuzatiile mele ma bazez pe ce stiu doi oameni foarte importanti: Cornel Dinu, care a fost prieten cu Iliescu, si Sergiu Nicolaescu, dar mai sunt si declaratii si filme, astea nu se pierd", a spus presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

Maries a prezentat duminica o declaratie de martor din dosarul Revolutiei, din care ar reiesi ca Ion Iliescu ar fi dispus, in timpul evenimentelor din 1989, sa se imparta arme militarilor si civililor aflati la Televiziunea Romana.

"Dupa lansarea primului atac asupra Televiziunii, am distribuit pe baza de semnatura armament si munitie unor cadre militare din MApN si Ministerul de Interne precum si unor persoane civile carora le-am retinut documentele de legitimare.

Distribuirea armamentului s-a facut la apelul domnului Ion Iliescu. Au fost de fata, si pot confirma cele spuse de mine, domnul Petre Constantin, Mihai Lupoi, Rosoga Vladimir, Negruti Paul, colonelul Tache Sorin, maior Serban, domnul Alexandru Stark, avocatul Opait si alti membri ai Consiliului Frontului Salvarii Nationale", se arata in declaratia de martor, prezentata in cadrul unei conferinte de presa de Teodor Maries, care a precizat ca marturia face parte din volumul 12 "Rapoarte Cadre" al Ministerului de Interne.

La randul sau, avocatul Asociatiei 21 Decembrie, Ionut Matei, a spus ca filele care contineau aceasta declaratie nu se regaseau in copia initiala transmisa de Parchetul General si ca, in urma verificarilor, a cerut sa i se dea o copie a acestor acte.

Teodor Maries a mai spus ca din actele aflate la dosarul Revolutiei ar reiesi ca, in perioada 22 decembrie- 27 decembrie 1989, militarii ar fi tras peste 13 milioane de gloante.

"Aceasta este statistica doar pentru militarii din Ministerul Apararii, dar au mai tras si Garzile Patriotice, Securitatea si asa mai departe. Am avut cel putin un glont pe cap de locuitor impartit de Armata populatiei, indiferent ca era sugar sau batran. Nu mai zic ca doar in Capitala s-au tras doua milioane de gloante", a mai spus Maries.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa de duminica, Maries a anuntat ca luni un grup de 15-20 de revolutionari din Timisoara va picheta Parchetul General si Ministerul Justitiei in semn de protest fata de tergiversarea anchetei din dosarul Revolutiei.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Iliescu Roman tradare, #Maries reclma CEDO, #Maries Revolutie Iliescu , #Petre Roman
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Regimul Basescu-Boc in actiune pentru a ameti poporul mai aruncam o pastila comunista la prosti ca sa ne lase sa ne pregatim pentru 2012
Poza ETC
ETC
rank 1
Basescu, inculpat şi el în Dosarul Flota, numeşte tot felul de indivizi şantajabili, care să răspundă comenzilor politice.