Ghita a cerut retragerea din PSD a lui Iliescu impreuna cu toti coruptii. Mazare, Constantinescu... (Video)

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 19:31
14477 citiri
Ghita a cerut retragerea din PSD a lui Iliescu impreuna cu toti coruptii. Mazare, Constantinescu... (Video)
Foto: cotidianul.ro

Deputatul PSD Sebastian Ghita sustine, intr-o ampla declaratie, data joi, ca PSD trebuie sa se delimiteze de Ion Iliescu, pe care il face responsabil de eticheta de "partid comunist".

"Intr-un fel, tinerii au dreptate: cat timp Ion Iliescu se asaza la fiecare sedinta langa presedintele PSD, avem o problema. Nu una personala, una de perceptie. Ca noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu si generatia sa. Ion Iliescu are venerabila varsta de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga. Nu mai poate fi un simbol al PSD", a declarat Sebastian Ghita, potrivit Evenimentul Zilei.

Deputatul PSD a insistat pe faptul ca aceasta eticheta a avut un efect asupra sanselor lui Victor Ponta in alegerile prezidentiale.

Excluderi in PSD - Vanghelie tuna si fulgera: Asa executii, nici la comunisti. Mi-e greata! (Video)

"PSD si restul partidelor trebuie sa se schimbe! Trebuie sa arate ca au un raspuns la acuzatiile de comunism, coruptie si ineficienta. Victor Ponta nu a fost in PCR. In anul 2014 era singura sansa ca PSD sa arate ca propune romanilor un lider tanar, ca s-a rupt de trecut. Tineri care nu au fost in PCR il acuza pe Ponta de comunism! Trebuie sa ne rupem de cei 25 de ani de dupa Revolutie".

Sebastian Ghita a declarat ca este un moment important pentru Victor Ponta care trebuie sa-si asume conducerea PSD si sa il reformeze din temelii.

"De astazi, Victor Ponta are o misiune extrem de grea. Acesta trebuie sa forteze reformarea reala a PSD si a intregului sistem politic. Pentru ca acesta a fost sensul votului oamenilor din alegerile prezidentiale, indiferent de turul de scrutin. Romanii nu i-au 'acordat' o vacanta de 10 ani la Cotroceni lui Victor Ponta, ci i-au dat de munca in continuare la Guvern".

Sebastian Ghita a mai identificat un element de balast pentru PSD: coruptia. Ca urmare, el a cerut retragerea tuturor membrilor PSD despre care se stie ca au probleme cu Justitia.

"Toti cei cu probleme cu arestari preventive si situatii grave trebuie suspendati din PSD. Ne trebuie un cod de integritate si o comisie centrala cu putere de decizie.

Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar si altii sunt exemple vii ale perceptiei ca PSD ar fi un partid corupt.

Toti trebuie sa se suspende din PSD sau sa fie suspendati. Sfidarea legii si a DNA nu ii ajuta nici pe ei si nici partidul", a spus Sebastian Ghita.

"PSD trebuie sa fie primul partid modern din Romania. Astept congresul PSD si sper ca multe din lucrurile declarate aici sa devina realitate", a mai spus deputatul PSD.

Decizii drastice la PSD

Decizii drastice joi la PSD, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National al partidului.

Dupa ore bune de certuri si reprosuri, asa cum s-a auzit "pe surse" pe parcursul intregii zile, conducerea PSD a decis sa renunte la 3 membri marcanti - fostul sef al partidului Mircea Geoana, primarul sectorului 5 Marian Vanghelie si fostul ministru Dan Sova.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa sedinta Comitetului Executiv National, ca s-a decis ca in primavara anului viitor sa aiba loc Consiliul si Congresul, in care se va alege o noua echipa de lideri si se va decide proiectul politic pentru urmatorii cinci ani.

De asemenea, Ponta a precizat ca nu se teme de o eventuala scindare a PSD: "Nu ma tem de o rupere a partidului. Eu am cerut varianta retragerii mele daca se gasea o varianta mai buna", a mentionat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Ghita PSD retragere Ion Iliescu, #Sebastian Ghita Ion Iliescu PSD comunist, #Ghita PSD retragere corupti , #PSD