Reactia lui Iliescu, dupa ce Guvernul l-a lasat fara institut: Mi se pare o porcarie inadmisibila

Luni, 30 Decembrie 2019, ora 15:23
16431 citiri
Reactia lui Iliescu, dupa ce Guvernul l-a lasat fara institut: Mi se pare o porcarie inadmisibila
Foto: Bogdan Stamatin/ Mediafax/ Hepta

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, luni, ca desfiintarea Institutului Revolutiei Romane este "o porcarie curata", ca este surprins de decizie si ca nu intelege motivatia demersului Executivului. Iliescu, care se afla in conducerea acestui institut, este judecat pentru savarsirea de crime impotriva umanitatii la Revolutie.

"Nu am auzit de asa ceva. Asta e o porcarie curata. Adica Institutul Revolutiei Romane, renuntam la Revolutia Romana, la studierea ei... Nu inteleg, nu stiu, nu am aflat inca aceasta stire. Mi se pare o porcarie indamisibila. Ca sunt oameni care n-au trait Revolutia si nu-nteleg si-i intereseaza, asta e alta treaba, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat intreaga transformare pe care a cunoscut-o tara in ultimii 30 de ani de zile.

Cum sa renunti la asa ceva? Unde in lume se intampla asa ceva? N-am aflat inca aceasta stire, ma surprinde si nu-nteleg motivatia ei", a afirmat, intr-o declaratie pentru Mediafax, Ion Iliescu.

Controversele

Executivul a adoptat, luni, o ordonanta de urgenta privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, condus de fostul presedinte Ion Iliescu, solicitarea fiind facuta de secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase.

Institutul Revolutiei Romane s-a aflat in centrul unui scandal dupa ce a decis organizarea unui concert in 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizatii civice drept o jignire adusa memoriei eroilor martiri ai Revolutiei din 1989 si urmasilor acestora.

Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiintarea imediata a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Institutul are ca obiect de activitate analiza stiintifica a premiselor, desfasurarii si efectelor - in plan politic, economic si social - ale Revolutiei romane din decembrie 1989, in scopul realizarii unei imagini documentate, obiective si cuprinzatoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporana a tarii noastre.

Conducerea Institutului Revolutiei Romane este asigurata de un "Colegiu National", alcatuit din personalitati reprezentative ale revolutiei romane, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Petre Roman.

In acelasi timp, Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si fostul sef al Aviatiei Militare Iosif Rus au fost trimisi in judecata, in Dosarul Revolutiei, pentru savarsirea de crime impotriva umanitatii.

Dosarul Revolutiei: Ion Iliescu, Voican Voiculescu si Iosif Rus, trimisi in judecata pentru infractiuni contra umanitatii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ion Iliescu Institut Revolutie, #Institut Revolutie desfiintat, #Institut Revolutie OUG , #Revolutie