Noi reactii din PSD dupa scrisoarea lui Iliescu: Ce spun Catalin Ivan si Ioan Rus

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 10:27
13624 citiri
Noi reactii din PSD dupa scrisoarea lui Iliescu: Ce spun Catalin Ivan si Ioan Rus

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan si ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au comentat, vineri seara, scrisoarea deschisa transmisa de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, liderilor partidului, dar si replica deputatului Sebastian Ghita, care a demisionat de curand din PSD.

"Cum as putea sa nu fiu de acord cu ce spune Ion Iliescu? Sebastian Ghita, din fericire, nu mai e membru PSD, e un mare castig pentru partid plecarea sa din randurile noastre", a spus Catalin Ivan la Digi 24.

Sebastian Ghita demisioneaza din PSD: Sunt in continuare prieten cu Ponta, dar el are o tema

" (Ion Iliescu - n.red.) a fost o prezenta vie in toate momentele importante ale partidului, a fost un factor de echilibru. E o scrisoare adresata tuturor membrilor de partid. Fiecare o va citi si va trage concluzii. Fiecare o interpreteaza si si-o insuseste cum crede de cuviinta", a completat europarlamentarul.

Ivan a calificat mesajul presedintelui de onoare al PSD drept unul foarte important, avand in vedere ca vine intr-un moment dificil pentru partid, dupa ce seful social-democratilor, premierul Victor Ponta, a pierdut cursa pentru alegerile prezidentiale.

Europarlamentarul este de parere ca ar trebui luate unele masuri pentru reformarea partidului.

Ioan Rus, despre Iliescu si Ghita

Pe de alta parte, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a sustinut ca nu a citit scrisoarea lui Ion Iliescu, dar a criticat reactia dura a acestuia.

"Cred ca partidul, atat timp cat a luat 5 milioane de voturi... rezultatele nu justifica astfel de pozitii. Realitatea e cea pe care o vedem, PSD e la guvernare, a inregistrat un esec ca nu are presedinte, dar atunci ce o sa zica cel ce a luat 5%?", a intrebat retoric Ioan Rus.

Totusi, el nu este de acord cu precizarile lui Sebastian Ghita, care a demisionat din partid, potrivit carora partidul ar trebui condus ca pe o corporatie, avand in vedere ca deciziile nu sunt luate de o singura persoana.

Intrebat ce parere are de afirmatia lui Ion Iliescu, potrivit careia "conducerea PSD este prea stufoasa, si din cauza asta ineficienta", Ioan Rus a spus ca "este un punct de vedere si are valoarea lui", dar ca in general, "parerile personale tind spre zero ca valoare".

"Eu cred ca descentralizarea deciziei in partid potenteaza energiile locale, enrergiile tuturor, nu hipercentralizarea si conducerea de la un pupitru unic. Diversitatea da valoare unui partid", a spus el.

Scrisoarea lui Ion Iliescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a transmis o scrisoare deschisa liderilor partidului, dupa ce deputatul Sebastian Ghita, care a demisionat din PSD, i-a cerut sa plece din partid, pentru ca aduce cu sine imaginea comunismului.

"Acum se contureaza la varful partidului scuza ca Victor Ponta ar fi pierdut pentru ca eu as fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, si un act de lasitate, lucruri pe care nu le pot intelege si accepta.

Cu explicatia asta toti cei care trebuie sa-si asume responsabilitati pentru insucces sunt exonerati de orice raspundere. Fuga de raspundere nu este o solutie", scrie pe blog Ion Iliescu.

Iliescu raspunde PSD-ului: N-ati pierdut din vina mea, asta e o mizerie, o lasitate!

Fostul presedinte subliniaza ca refuza sa primeasca lectii "de la oameni care cred ca si-au cumparat un partid, PSD, si il conduc, direct sau prin interpusi, ca pe o corporatie".

"PSD nu este proprietatea nimanui. PSD nu este o investitie. Guvernarea nu este un profit", a mai punctat acesta.

Pe de alta parte, el a tinut sa mentioneze ca refuza sa primeasca lectii si de la oameni "care pun interesul personal inaintea interesului public, care nu au demonstrat nimic in politica, in schimb au reusit sa indeparteze oamenii de partid, prin aroganta si dispret".

"Astfel de oameni, ajunsi in fruntea partidului, sunt printre motivele pentru care romanii nu l-au votat pe Victor Ponta in turul doi", a exolicat acesta.

Ce se intampla acum in PSD, cand, "in loc de o analiza" s-a luat "o masura extrema", aceea de a se face excluderi, "masura care nu a rezolvat niciuna dintre problemele partidului", ba dimpotriva, le-a agravat, potrivit fostului presedinte, nu e decat "pretul confuziei ideologice din ultimii zece ani".

Mai mult, el a mai punctat faptul ca membrii partidului nu mai cred in valorile stangii si de aceea PSD a ajuns un "partid-spectacol".

Raspunsul lui Sebastian Ghita

In replica, deputatul Sebastian Ghita, care a demisionat vineri din PSD, a afirmat ca este gresita atitudinea seniorului social-democrat: "Asta e comportament de marxist. Ion Iliescu are numai certitudini".

Sebastian Ghita ii da replica lui Iliescu: Are comportament marxist. PSD nu e o corporatie, dar nici un CAP

Deputatul independent critica refuzul lui Ion Iliescu de a primi lectii, mentioand ca "si noua si dansului ne-au dat oamenii (lectii - n. red.), milioanele de romani".

"E un moment in care ar trebui sa se opreasca sa lupte, ca nu stie pentru ce lupta", a afirmat Sebastian Ghita.

"Nu mai vrem sa facem ceva cu Ion Iliescu, eu nu mai vreau. Impreuna cu Ion Iliescu nu le mai putem explica nimic oamenilor", este de parere deputatul.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#reactii scrisoare Ion Iliescu, #reactii PSD scrisoare Ion Iliescu , #PSD