Ion Iliescu implineste duminica 89 de ani. Mesajul venit din PSD: La multi ani, "inteleptului politicii romanesti"!

Duminica, 03 Martie 2019, ora 13:05 5439 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Ion Iliescu implineste duminica 89 de ani. Social-democratii i-au transmis fondatorului PSD, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, " ".

"Astazi il celebram pe parintele fondator al Partidului Social Democrat, promotorul valorilor social-democratiei romane moderne si poate singurul presedinte cu adevarat echilibrat si solidar cu dezideratul bunastarii Romaniei. La multi ani celui pe care Adrian Nastase l-a numit inteleptul politicii romanesti! La multi ani, Ion Iliescu!", i-au transmis, duminica, reprezentantii PSD fostului presedinte Ion Iliescu, cu ocazia zilei sale de nastere.

Ulterior, un mesaj a fost postat si pe pagina de Facebook a presedintelui PSD Liviu Dragnea: "Fara indoiala, domnul Ion Iliescu a influentat decisiv parcursul nostru in ultimii 30 de ani, fiind unul dintre oamenii care au facut Romania de astazi posibila. Domnia sa aniverseaza azi frumoasa varsta de 89 de ani. Ii transmit ganduri bune si La Multi Ani!"

Ion Iliescu a fost presedinte al Romaniei intre anii 1992-1996 si 2000-2004. Intre 1996-2000 si 2004-2008 a fost senator din partea PSD.

Dupa Revolutie, fostul presedinte Ion Iliescu a fondat Frontul Salvarii Nationale (FSN), care s-a transformat in FDSN (Frontul Democrat al Salvarii Nationale), ulterior in Partidul Democratiei Sociale din Romania (PDSR), iar in final in Partidul Social Democrat (PSD) .

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News