Ion Iliescu, despre negocierile PSD - PP-DD: Majoritatea stabila e singura ratiune

Joi, 05 Iunie 2014, ora 18:57
4995 citiri
Ion Iliescu, despre negocierile PSD - PP-DD: Majoritatea stabila e singura ratiune
Foto: Nasul.tv

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de parere ca discutiile cu PP-DD privind intrarea la guvernare au scopul asigurarii unei sustineri parlamentare stabile actualei guvernari.

"Sunt discutii intre cele doua partide - preocuparea, probabil, pentru a asigura o sustinere parlamentara stabila guvernarii", a declarat Ion Iliescu, pentru Ziare.com.

Intrebat daca actuala Putere avea nevoie de PP-DD, fostul presedinte al Romaniei a raspuns: "Da, ca sa aiba o majoritate stabila in Parlament. Era necesar. E singura ratiune, altminteri nu vreau sa comentez, ca nu sunt in activitatea curenta".

Totodata, la observatia ca cei de la PP-DD isi doresc si un post de ministru in Guvern, Ion Iliescu a precizat: "Sa fie sanatosi!".

Dan Diaconescu: PP-DD a devenit miezul clasei politice. Ce ministere isi doreste

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Partidul Poporului Dan Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul guvernului: "Este posibil acest lucru. (...) Luni vom decide care e propunerea finala".

In acelasi timp, fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a declarat ca formatiunea sa a devenit "miezul actualei clase politice", iar printre ministerele pe care a spus ca si le doreste se numara cel al Transporturilor si cel al Diasporei.

Dragnea lamureste lucrurile: Cand ar putea intra PP-DD la guvernare

De asemenea, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, ca decizia intrarii PP-DD la guvernare va fi luata abia dupa o discutie cu reprezentantii partidului respectiv, dar si in urma unei decizii a Biroului Permanent National al partidului.

"Majoritatea parlamentara este solida, este stabila, dar incercam, in plan local, sa pastram niste majoritati pentru a nu tulbura dezvoltarea comunitatilor respective, iar in plan national sa se constituie o alianta asumata anti-Basescu", a mentionat Liviu Dragnea.

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra in Guvern. Ponta: E posibil sa dam PP-DD un minister

Liderii PSD si PP-DD s-au intalnit, miercuri, la Palatul Parlamentului, din partea Partidului Poporului la negocieri fiind prezenti presedintele Simona Man si secretarul general al partidului, in timp ce social-democratii i-au trimis pe primii doi oameni ai formatiunii, Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ion Iliescu PSD PP DD, #negocieri PSD PP DD, #PP DD guvernare, #Dan Diaconescu guvernare, #Iliescu PP DD guvernare , #PSD