Iliescu: Nu cred ca Basescu a fost implicat in condamnarea lui Nastase

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 10:49 11625 citiri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu crede ca actualul sef al statului, Traian Basescu, a fost implicat in condamnarea fostului premier si lider PSD, Adrian Nastase.

"Nu cred", a raspuns, scurt, fostul presedinte, intrebat de Ziare.com daca

e de parere ca Basescu are legatura cu aceasta condamnare.

El a comentat si declaratiile premierului Victor Ponta, care acuza "regimul Basescu" de "condamnarea politica" a lui Adrian Nastase.

"Nu e vorba de raspunderea individuala, fiecare isi pune amprenta. S-a creat o anumita situatie pe care toata lumea o resimte. E vorba de climatul intre institutiile statului. Aceasta relatie a fost profund deteriorata (de Basescu - n.red).

(...) E ultimul an de mandat al unui presedinte, s-a creat o stare de conflict intre institutiile statului si exista o speranta a oamenilor ca, odata cu terminarea mandatului domnului Basescu, lucrurile sa intre in nomalitate", a mai spus Iliescu.

Fostul sef de stat, cel care e considerat "mentorul" lui Adrian Nastase, nu a dorit sa spuna daca acesta ar trebui gratiat sau amnistiat, insa a precizat ca, pe plan personal, "ii pare rau" pentru condamnarea acestuia.

Adrian Nastase a fost condamnat, luni, la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si santaj, in Dosarul Zambaccian. Aceasta e cea de-a doua condamnare a fostului premier, dupa cea din Dosarul Trofeul Calitatii, in care a executat aproximativ 8 luni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News