Iliescu: E posibil sa avem alegeri parlamentare anticipate

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 18:54
6906 citiri
Iliescu: E posibil sa avem alegeri parlamentare anticipate
Foto: Arhiva

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ca o schimbare imediata a guvernului nu este in intresul nimanui, insa nu a exclus varianta ca anul viitor sa fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Intrebat daca Victor Ponta ar trebui sa demisioneze din functia de prim ministru, pentru a lasa noul PNL sa preia guvernarea, Ion Iliescu a respins aceasta varianta.

"Deocamdata, o schimbare imediata nu e in interesul nici macar a celor care sa preia puterea. Nu sunt pregatiti pentru asa ceva", a spus Iliescu. El a amintit de o declaratie facuta de presedintele ales al Romaniei Klaus Iohannis, care anunta zilele trecute ca PNL nu se grabeste sa preia guvernarea.

Iohannis: Noi, PNL, dorim sa preluam puterea

Intrebat daca crede ca vor fi pregatiti liberalii sa dea jos Guvernul Ponta in urmatoarele luni, fostul sef al statului a spus ca "pot fi solutii diverse". "E posibil sa fie si alegeri anticipate", a exemplificat el.

Victor Ponta nu este singurul responsabil de esecul in alegeri

In ceea ce priveste rezultatul alegerilor prezidentiale, Iliescu a apreciat ca "Iohannis a venit cu un mesaj nou care a avut priza la cetateni".

Intrebat daca il considera respondabil pe Victor Ponta pentru faptul ca a pierdut alegerile, presedintele de onoare al PSD a raspuns ca "nu numai" Victor Ponta este responsabil de rezultatul alegerilor.

"Ca sef de partid el e fara indoiala primul responsabil de chestia asta. Am propus o analiza serioasa pentru a trage invataminte", a mai aratat Iliescu, amintind ca nu este prima data cand PSD a pierdut.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, ca nu renunta la functia de sef al guvernului. Marti, presedintele ales Klaus Iohannis a declarat ca "PNL nou doreste sa preia puterea si acest lucru se va intampla in 2015 sau, cel mai tarziu, in 2016, cand vom avea alegeri parlamentare".

Alegerile parlamentare la termen sunt programate in toamna anului 2016.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Iliescu alegeri anticipate, #Iliescu despre alegeri prezidentiale, #Iliescu alegeri Ponta , #PSD