Iliescu: Despartirea USL nu intra in discutie, alianta functioneaza foarte bine

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 14:45
2317 citiri
Iliescu: Despartirea USL nu intra in discutie, alianta functioneaza foarte bine
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, ca alianta social-liberala ramane unita, in ciuda divergentelor aparente dintre pesedisti si penelisti.

Ion Iliescu a subliniat ca nu este prima data in istorie cand doua partide diferite lucreaza impreuna si ca despartirea USL nu intra in discutie. Mai mult, fostul presedinte sustine ca alianta dintre cele doua partide functioneaza foarte bine.

"PNL si PSD s-au aflat in competitii de-a lungul anilor, dar lucrurile au evoluat, iar cele doua partide lucreaza acum in coalitie. USL functioneaza foarte bine, iar Guvernul lucreaza in virtutea aliantei. Punctele de divergenta nu duc la despartire, nu stiu de unde aveti ideea asta, nu a fost nicio declaratie oficiala", a precizat Iliescu, pentru Digi 24.

Frunzaverde: Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiti. Situatia este dramatica

Controversa despartirii USL a pornit de la afirmatiile acide facute intre membrii celor doua partide. Mai intai, Sorin Frunzaverde, vicepresedintele PNL si totodata presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, a spus ca situatia in tara este dramatica si ca nu sunt bani de salarii si pensii, punandu-l in centrul acuzatiei pe Victor Ponta.

Acesta a declarat, marti, la Resita, ca Romania ar putea intampina probleme cu achitarea transei catre Fondul Monetar International (FMI), astfel ca ar putea exista probleme cu plata salariilor si a pensiilor.

Ponta ii raspunde lui Frunzaverde: Poate ramanem fara bani pentru salarii la CJ Caras

In replica, premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca, de fapt, stam foarte bine cu returnarea datoriei catre FMI.

"Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a spus ca avem bani de pensii, avem bani de salarii. Poate nu o sa mai avem la CJ Caras, ca vad ca oamenii - sefii vor sa fie la televizor. (...)", a spus Ponta.

Pe de alta parte, presedintele PNL Crin Antonescu, a precizat ca nu este in regula ca numai doi oameni, presedintele si premierul sa ia decizii in ceea ce priveste o tara intreaga, facand referire la situatia din Ministerul Justitiei. Declaratia a venit in contextul in care Victor Ponta, dupa o discutie cu Traian Basescu, a anuntat ca va prelua interimatul la Justitie, dupa plecarea Monei Pivniceru, in urma desemnarii sale ca judecator la CCR.

Interventia lui Traian Basescu la PDL, nefireasca si anticonstitutionala

Intrebat ce parere are despre noua formatiune desprinsa din PDL, Miscarea Populara, politicianul a raspuns ca nu comenteaza abstractiuni si ca trebuie sa asteptam sa vedem ce va fi. Referitor la Congresul pedelistilor, Ion Iliescu a spus ca a vazut "ce a vazut toata lumea la televizor - o criza prin care trece acest partid".

In plus, rugat sa-si spuna opinia despre interventia presedintelui in alegerile PDL, fostul presedinte a mentionat ca aceasta a fost "nefireasca si anticonstitutionala". "Traian Basescu vrea sa fie respectate dispozitiile pe care le da partidului. Daca sunt incalcate, atunci de desparte de acesta. Nu avea dreptul sa le dea indicatii, acest raport fiind nefiresc si anticonstitutional", a adaugat Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ion Iliescu USL, #Ion Iliescu Traian Basescu, #Ion Iliescu despartire USL , #PSD
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Emanatule, tu cit timp pirerzi zilnic la toaleta ?
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Ion Iliescu...aceasta fosila ce se vrea mentor...