Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iliescu: Daca Basescu ignora realitatea, va plati

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:58
3252 citiri
Iliescu: Daca Basescu ignora realitatea, va plati

Fostul presedinte Ion Iliescu considera ca rezultatele partiale ale alegerilor parlamentare arata "expresia unei stari de spirit" si o realitate pe care Traian Basescu nu o poate ignora.

"Este optiunea clara a electoratului roman. Poate sa asigure o baza solida pentru o abordare rationala a tuturor problemelor cu care se confrunta societatea noastra. (...)

Sper ca vom avea un sfarsit de an linistit. Presedintele nu poate sa ignore o realitate. Majoritatea stabila are autoritatea legala si fata legala pentru a-si prezenta forma de guvernare pe care presedintele nu poate sa o ignore. Daca o va ignora, va plati cu o noua suspendare", a declarat Iliescu la Romania TV.

Rezultate partiale alegeri parlamentare 2012: USL - 58,3% din voturi la Camera Deputatilor, 60,03% la Senat

Presedintele de onoare al PSD spera ca "ratiunea sa guverneze" gandirea lui Traian Basescu.

Intrebat daca seful tarii ar trebui sa iasa sa transmita un mesaj romanilor, Iliescu a spus ca "el nu are ce mesaj sa dea, pentru ca mesajul e dat de popor. Trebuie sa recepteze mesajul poporului".

In privinta unei aliante cu UDMR, fostul presedinte crede ca nu trebuie neaparat sa se concretizeze, dar ca este necesar ca USL sa se intalneasca cu reprezentantii maghiarilor.

"Un dialog cu reprezentatii maghiarilor este util si necesar. Va amintesc ca au fost guvernari in care nu a intrat UDMR, cum a fost Nastase. Dar care a avut dialoguri. Dialogul politic este util, necesar si independent de concretizarea cu o forma de participare la guvernare. Nu poate fi ignorata populatia maghiara", a mai spus fostul presedinte.

Liviu Dragnea a anuntat, luni la amiaza, rezultatele numaratorii paralele a USL efectuate dupa numararea voturilor din 71% din procesele verbale din sectii. Astfel, USL a castigat 59,6% din voturi la Camera Deputatilor si 60,44% la Senat, in timp ce ARD a obtinut doar 15, 87% la Camera si 16,21% la Senat.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Iliescu Basescu rezultat alegeri, #Iliescu rezultat alegeri parlamentare, #Iliescu alegeri parlamentare , #presedinte