Iliescu: Basescu e nenorocirea noastra! Ce spune de plecarea lui Antonescu

Marti, 27 August 2013, ora 13:09
11052 citiri
Iliescu: Basescu e nenorocirea noastra! Ce spune de plecarea lui Antonescu

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a comentat ultimul atac al actualului sef al statului, Traian Basescu, la adresa liderilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

"E mentalitatea domnului Basescu, el nu prea are de lucru si isi face. In loc sa isi vada de treburile lui - dar nu prea are treburi - isi cauta de lucru. E o stare de criza mentala, psihologica. El este un om izolat, partidul care l-a propulsat trece printr-o foarte mare criza, vrea sa-l ia lumea in seama. E de asteptat sa avem scandaluri pana la terminarea mandatului", a spus presedintele de onoare al PSD pentru Ziare.com.

Iliescu il acuza pe Basescu si ca se ocupa de crearea unui nou partid, Miscarea Populara.

"Asta e si o incalcare a atributiilor prezidentiale, asta e treaba lui? Din pacate, e nenorocirea noastra, populatia l-a votat si a doua oara, trebuie sa-l mai suportam pana la sfarsitul mandatului", a mai comentat fostul presedinte.

Antonescu nu a vrut sa asculte aberatii

Ion Iliescu a vorbit si despre plecarea din sala a presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia de investire in functie a Ramonei Manescu la Ministerul Transporturilor, chiar inainte de discursul lui Traian Basescu. Iliescu spune ca, pe vremea cand era presedinte, el nu a patit asa ceva, avand relatii civilizate cu adversarii.

"A stat cat a fost ceremonia, n-a mai stat la discursul domnului Basescu. E optiunea lui, n-a mai stat sa asculte aberatiile domnului Basescu. (...) Eu n-aveam asemenea relatii, nici macar cu Opozitia, aveam dialoguri absolut normale. Chiar si in perioada mai incordata din anii '90, cand seful Opozitiei era domnul Coposu, care era o figura mai impozanta, aveam dialog. Eu apelam si nu s-a intamplat niciodata sa nu vina la negocieri. Respectul reciproc era in natura relatiei noastre. Domnul Basescu a introdus un stil inacceptabil, de scandal permanent, chiar si cu colegii de partid", a spus Iliescu.

Atacul lui Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca prim-ministrul Victor Ponta, ar trebui sa guverneze si nu sa "televizeze", criticand aparitiile dese ale acestuia la televiziuni.

Basescu: Victor-Viorel Ponta sa guverneze, nu sa televizeze

Potrivit sefului statului, exista "o convingere a liderilor USL si a Guvernului ca pot substitui munca serioasa in folosul oamenilor prin emisiuni televizate si emisiuni de imagine", in contextul in care somajul se apropie de 8 la suta.

Totodata, presedintele, care l-a numit pe premier cu intregul nume - Victor-Viorel Ponta - pe intreaga durata a interventiei, a spus ca va avea iesiri cat mai dese prin care "sa arate realitatile" din tara.

"Voi umbla in tara si voi vorbi despre realitatile din tara. Cred ca cel mai important lucru pe care il are de facut Guvernul este sa lase luptele politice si sa guverneze", a mai spus Basescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ion Iliescu Basescu nenorocire, #Iliescu Basescu atac , #Traian Basescu