Aberatia zilei: De azi, "penibilul poarta numele Sorin Iliesiu"

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 16:42
9226 citiri
Aberatia zilei: De azi, "penibilul poarta numele Sorin Iliesiu"
Foto: Arhiva (City News)

Fost membru al Aliantei Civice si al Grupului pentru Dialog Social, unul dintre cei mai vocali acuzatori ai comunistilor, senatorul Sorin Iliesiu s-a inscris in PSD, partidul al carui presedinte de onoare este Ion Iliescu. Din pacate, nu e o pacaleala de 1 aprilie.

Iliesiu a anuntat inscrierea sa in PSD, miercuri, de la tribuna Senatului, dupa ce anul trecut fusese dat afara din PNL pentru ca il urmase pe Calin Popescu Tariceanu in noua sa aventura politica.

"Este cea mai comica si cea mai penibila declaratie pe care am ascultat-o vreodata in Parlamentul Romaniei. Daca penibilul, domnule Iliesiu, nu purta un nume, de azi poarta, este numele dumneavoastra", a declarat liberalul Puiu Hasotti.

De altfel, in comunicatul de presa in care isi anunta surprinzatoarea decizie, Sorin Iliesiu se prezinta ca fiind "autor al Proclamatiei pentru Romania (din 2005), al Raportului pentru condamnarea regimului comunist ca nelegitim si criminal (din 2005) si al apelurilor din 2005 si 2006 pentru condamnarea comunismului".

Iliesiu spune ca s-a hotarat sa se inscrie in PSD pentru ca este "singurul partid care a decis sa faca ceea ce trebuia facut de un sfert de secol" si anume sa condamne totalitarismul comunist, el intelegand prin asta o multime de lucruri, cum ar fi adoptarea unui nou raport in Parlament, "tradus in engleza, franceza, germana, spaniola, rusa, chineza, maghiara" si care va fi "oferit gratuit bibliotecilor din Romania si celor mai importante biblioteci din lume".

In plus, PSD va sprijini infiintarea in acest an, in Bucuresti, a Muzeului national al totalitarismului comunist (inainte sau dupa ce noul sau coleg de partid Darius Valcov isi va deschide galeria de arta?).

De asemenea, Sorin Iliesiu este convins ca PSD va fi de acord si cu "construirea Monumentului national al victimelor totalitarismului comunist in centrul intersectiei de la Piata Universitatii - simbol al luptei antitotalitare".

"Monumentul va fi o cruce din otel iluminata zi si noapte, fara intrerupere, in memoria zecilor de milioane de romani care au fost victime ale totalitarismului comunist. Monumentul va fi inaugurat in 2016, de Ziua Eroilor - Inaltarea Domnului", sustine Sorin Iliesiu.

Liberalul, pardon, socialistul isi gaseste si o radacina social-democrata in arborele sau genealogic.

"Mentionez ca tatal meu a fost simpatizant social-democrat, dar ca, dupa instaurarea dictaturii comuniste, a refuzat sa se inscrie in partidul comunist intrucat lideri social-democrati, precum presedintele PSD C-tin Titel Petrescu, au fost arestati pentru a fi exterminati in inchisori", dezvaluie el.

Asadar, de azi incepand, Sorin Iliesiu e coleg cu Ion Iliescu. Vor merge la sedinte impreuna, vor promova social-democratia impreuna, vor sustine implementarea politicilor de stanga, probabil ii vor infiera impreuna pe capitalistii nenorociti care spoliaza clasa muncitoare sau vor condamna la unison retrocedarea proprietatilor nationalizate.

Sorin Iliesiu, unul dintre autorii filmului "Piata Universitatii 1990", regizat de Stere Gulea, va da mana cu cel care in urma cu un sfert de veac il numea "golan" si care a chemat minerii sa ii stalceasca in bataie pe intelectuali.

Acum, la o sedinta de partid, liberalul transformat peste noapte in social-democrat va avea ocazia sa ii mai adreseze inca o data lui Ion Iliescu, de data asta intre patru ochi, cateva dintre intrebarile pe care i le-a adresat si in 2007:

"De ce, conform raportului de condamnare a crimelor comunismului, ati deturnat caracterul anticomunist al Revolutiei si ati instaurat un regim neocomunist?

De ce, dupa ce ati preluat puterea, au fost ucisi 942 de oameni - de aproape 6 ori mai mult decat cei ucisi din ordinul lui Ceausescu?

De ce, in iunie 1990, au fost reprimate cu bestialitate manifestatia din Piata Universitatii, partidele istorice si presa independenta?

De ce, timp de zece ani cat ati fost presedinte, nimeni nu a fost judecat pentru aceste crime?

Sunteti invinuit pentru participare la omor deosebit de grav, genocid si alte crime. De ce violati articolul 16.2 din Constitutie: 'Nimeni nu este mai presus de lege'? De ce incercati sa-i faceti pe membrii PSD sa va apere? (...)

De ce ofiterii superiori, chiar si generalii, au executat ordinele dvs.? Sunteti militar activ? Aveti grad de ofiter superior in vreun serviciu de informatii? (...)

Domnule Iliescu, reprimarea revolutiei anticomuniste a fost cea mai mare crima a regimului comunist din Romania, in contextul international dat. Raportul de condamnare a crimelor comunismului, declarat document de stat la 18 Dec. 2006, v-a condamnat din punct de vedere moral pentru crimele istorice in care ati fost implicat. A mai ramas judecata prin Justitie. Si evident, Judecata de apoi. Daca sunteti nevinovat, de ce o evitati pe prima si o nesocotiti pe a doua?".

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Sorin Iliesiu inscris PSD, #Sorin Iliesiu demisie PNL, #Sorin Iliesiu comunism , #PSD