Familia Regală a României: „Ion Caramitru a fost un devotat, constant şi curajos apărător al principiilor şi valorilor Coroanei Române”

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 21:16 2825 citiri
Regele Mihai l-a distins pe Ion Caramitru cu Crucea Casei Regale a României în anul 2008 FOTO Hepta

Ion Caramitru a fost un devotat, constant şi curajos apărător al principiilor şi valorilor Coroanei Române, au transmis duminică, 5 septembrie, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi ASR Principele Radu după decesul marelui actor.

"Alături de Regele Mihai I şi de Custodele Coroanei Margareta încă din primele zile ale lui decembrie 1989, Ion Caramitru a fost un devotat, constant şi curajos apărător al principiilor şi valorilor Coroanei Române, precum şi un adevărat prieten", este mesajul Familiei Regale a României.

Regele Mihai l-a distins pe Ion Caramitru cu Crucea Casei Regale a României în anul 2008 şi cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo în anul 2012. În anul 1995, Ion Caramitru a fost decorat de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a cu Ordinului Imperiului Britanic, în grad de Cavaler.

Actul său curajos şi vizionar de a fonda UNITER, în anul 1990, a schimbat statutul respectabilei profesii de artist dramatic. A fost un eminent ministru al Culturii şi un foarte apreciat ambasador al teatrului şi filmului românesc pe toate meridianele lumii.

Regele Mihai I a călătorit la Londra, la începutul anilor 1990, pentru a-l vedea pe scenă pe Ion Caramitru şi pe marii actori de la Bulandra, în "Hamlet".

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu s-au cunoscut în ianuarie 1994, în cadrul programului Artécole, fondat la UNITER de Ion Caramitru.

Potrivit mesajului, "Ion Caramitru a fost un mare actor, regizor şi profesor de teatru, un animator al vieţii teatrale şi un remarcabil director al Teatrului Naţional. Sute de tineri actori şi regizori au avut în Ion Caramitru un model şi un susţinător. România a pierdut astăzi una dintre marile ei personalităţi contemporane. De numele lui Ion Caramitru sunt legate multe evenimente şi iniţiative regale, începând cu Premiul pentru cea mai bună piesă a anului, susţinut de trei decenii încoace de Fundaţia Regală Margareta a României şi ulterior de Familia Regală. Custodele Coroanei şi Principele Radu trimit cele mai profunde sentimente de compasiune doamnei Micaela Caracaş şi fiilor marelui dispărut!".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com