Videanu i-a predat stafeta noului ministru al Economiei

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 15:09
746 citiri
Videanu i-a predat stafeta noului ministru al Economiei
Foto: money.ro

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, si-a preluat vineri mandatul de la predecesorul sau, Adriean Videanu, anuntand ca prioritatile sale vor fi stabilite, incepand de luni, impreuna cu premierul Emil Boc.

"Domnul ministru Videanu a avut o agenda stabilita cu premierul, acelasi lucru trebuie sa il fac si eu, sa stabilim impreuna prioritatile de trecere peste perioada dificila, de a ajunge pe crestere economica si apoi stabilitate economica, pentru a putea sa facem ceea ce le-am promis romanilor, de la 1 ianuarie anul viitor", a declarat Ariton in prima sa conferinta de presa tinuta dupa preluarea sefiei Ministerului Economiei.

Ariton a mai precizat ca este familiarizat cu domeniul pe care il va avea de gestionat de acum inainte, in conditiile in care a activat in calitate de senator in comisia parlamentara de buget-finante.

El a adaugat ca a discutat cu Adriean Videanu care sunt directiile importante care alcatuiesc strategia de dezvoltare a intregii economii romanesti si a precizat ca va anunta public prioritatile mandatului sau saptamana viitoare.

"Va trebui ca impreuna cu domnul prim-ministru sa vedem agenda si proiectele cu termene scandente, incepand de luni dimineata", a conchis acesta.

Cei sase ministri nominalizati joi de PD-L pentru a face parte din Guvernul Boc remaniat au depus vineri juramantul, la Palatul Cotroceni, dupa care si-au preluat functiile.

Videanu: Procesul de infiintare a celor doua companii din energie trebuie urgentat

Fostul ministru al Economiei sustine ca procesul de infiintare a celor doua companii din energie continua sa reprezinte o prioritate si ca regreta ca nu a putut realiza acest proiect in timp util.

"Sunt convins ca am facut si erori, pe care o sa mi le spuneti dumneavostra si eu o sa le recunosc. Regretul cel mai mare este ca nu am reusit sa infiintam la termenul propus cele doua societati energetice, dar nimeni nu poate lua nimanui dreptul constitutional de a apela la justitie", a afirmat acesta, vineri, la o conferinta de presa, arata Agerpres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ion Ariton ministru Economie, #Videanu remaniat, #Videanu Ariton Economie , #ministrul Economiei