Ion Ariton: Vineri se va decide infiintarea Electra si Hidroenergetica

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 13:12
1445 citiri
Ion Ariton: Vineri se va decide infiintarea Electra si Hidroenergetica
Foto:sfin.ro

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat joi ca vineri se va decide daca cei doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, se vor mai infiinta sau nu, companii ce ar fi rezultat prin reorganizarea sectorului energetic romanesc.

"Impreuna cu analistii nostri din minister am facut si facem analize sa vedem daca aceste proiecte sunt fezabile. Maine (vineri, 19 noiembrie, n.r.) sunt cele doua Adunari Generale ale companiilor, care vor decide prin vot daca se vor continua pasii spre privatizarea si pentru formarea celor doua companii energetice", a sus Ion Ariton, in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

Ministrul Economiei a precizat totodata ca Fondul Proprietatea, s-a opus si nu este de acord nici cu infiintarea campionilor energetici, dar nici cu virarea unor sume din profitul companii la bugetul de stat. "Suntem in dialog cu Fondul Proprietatea, am avut o prima intalnire cu dansii saptamana trecuta si o sa mai avem o intalnire, iar apoi vom decide la nivel guvernamental ce vom face in continuare", a adaugat Ion Ariton.

Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie. Insa Mihai David, administratorului Hidroenergetica, spunea la inceputul lunii septembrie ca spera ca cei doi giganti vor fi gata pana in ianuarie 2011.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#infiintare companii energetice, #electra hidroenergetica , #ministrul Economiei