Ion Ariton: Programul "Cumpara romaneste!" va prinde contur in doua-trei luni

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 15:57
1574 citiri

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat, marti, ca Programul "Cumpara romaneste!", care vizeaza stimularea vanzarilor autohtone, va prinde contur in doua-trei luni.

Proiectul, in valoare de 5,2 milioane de lei, a primit deja o finantare europeana de un milion euro.

"Recent, a fost aprobata finantarea europeana pentru primul proiect din acest program. Este vorba despe o dezbatere publica mai larga, la care vom invita patronate, sindicate, organizatii neguvernamentale si autoritati, in vederea elaborarii unei politici publice pentru stimularea cumpararii produselor autohtone", spun reprezentantii ministerului.

Unul din principalele obiective ale acestui program il reprezinta infiintarea unui organism de certificare a produsului romanesc. In urma acestei certificari, produsul va purta sigla programului. Totodata, programul prevede promovarea produsului romanesc prin instrumente precum: mass-media, Internet, seminarii, simpozioane, targuri si expozitii precum si certificarea produsului romanesc.

Beneficiarii proiectului sunt atat Ministerul Economiei, cat si companiile din portofoliul sau, partenerii sociali si asociatiile de profil, prin asigurarea unui cadru administrativ, legislativ si financiar coerent necesar cresterii productiei interne si relansarii economice.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#programul Cumpara romaneste, #Ion Ariton produse autohtone, #comert produse autohtone , #ministrul Economiei