Directorul general al Transelectrica, inlocuit - vezi cine ii ia locul

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:57 2301 citiri
Foto: Romania Libera

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a emis un ordin prin care il elibereaza pe Stelian Gal din functia de director general al transportatorului national de electricitate Transelectrica, pe care il numise la conducerea companiei in 15 noiembrie 2010.

Noul director general al companiei va fi Horia Hahaianu, in prezent director general la Teletrans, filiala a Transelectrica. Consiliului de Administratie al companiei se va intruni pe 11 mai 2011, cand vor fi puse in aplicare schimbarile.

"Este un ordin al ministrului pe care il vom respecta. Eu oricum in septembrie urma sa ma pensionez. Pana atunci voi lucra in cadrul companiei, probabil pe un post de consilier", a declarat, joi, Stelian Gal.

Stelian Gal a revenit pe 15 noiembrie 2010, dupa aproape doi ani, la conducerea Transelectrica, dupa ce Adrian Baicusi a demisionat din aceasta functie. Totodata, Gal a mai ocupat functia de director general al Transelectrica de la sfarsitul lui 2005 pana in ianuarie 2009.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News