Ariton se intalneste la Moscova cu presedintii Gazprom, Mechel si Lukoil

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 14:17 1831 citiri
Foto: Capital

Ministrul Economiei, Ion Ariton, efectueaza o vizita de trei zile la Moscova, in cadrul careia va avea intalniri cu presedintele Gazprom, Alexei Miller, precum si cu sefii Mechel si Lukoil.

Ion Ariton, va participa intre 3 si 5 octombrie la reuniunea Comisiei interguvernamentale romano-ruse de colaborare economica si tehnico-stiintifica, ce se va desfasura in capitala Federatiei Ruse, Moscova, se precizeaza intr-un comunicat remis presei.

In cadrul reuniunii, vor fi discutate aspecte privind colaborarea romano-rusa in domeniile comercial-economic si investitional, energetic, industrial, al transporturilor, agroindustrial, tehnico-stiintific, al turismului, tehnico-militar, al Camerelor de Comert si Industrie si vor fi semnate mai multe documente bilaterale.

Pe parcursul vizitei la Moscova, ministrul Ion Ariton va avea intalniri bilaterale si cu Andrei Fursenko, presedinte al partii ruse in Comisia interguvernamentala romano-rusa de colaborare economica si tehnico-stiintifica, si ministru al Invatamantului si Stiintei.

Grupul siderurgic rus Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Lukoil controleaza in Romania rafinaria de petrol Petrolel si opereaza o retea de peste 300 de benzinarii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News