Ariton: Pana in iulie, sper ca doua companii de stat sa aiba management privat

Vineri, 20 Mai 2011, ora 22:56
1119 citiri
Ariton: Pana in iulie, sper ca doua companii de stat sa aiba management privat

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, la Sibiu, ca vrea ca, pana in luna iulie, doua companii din portofoliul ministerului pe care il conduce, una cu profit si alta aflata pe pierdere, sa intre intr-un program "in doi pasi" de inlocuire a actualei conduceri cu un management privat.

"Inca nu am stabilit care vor fi companiile, dar va fi una cu profit - pentru ca si cele cu profit pot avea un profit mai mare - si una aflata pe pierdere. Pana in luna iulie, vreau sa avem noi conduceri private la cele doua, urmand ca apoi sa evaluam rezultatele", a declarat Ariton.

Ministrul Economiei a precizat ca nu s-a stabilit, deocamdata, modalitatea prin care se va realiza managementul privat, existand discutii inclusiv cu Banca Mondiala despre modalitatea de punere in practica a acestui proiect.

"Nu s-a pus insa problema de management strain, ci de management privat. Poate fi vorba despre un manager sau o firma care sa preia managementul. In mod normal, evaluarea se face la un an, dar cred ca putem face o evaluare si la sase luni", a precizat Ion Ariton.

Acesta a mai spus ca si alte ministere intentioneaza sa preia acest model, unul din ele fiind ministerul Transporturilor.

Legat de cresterea economica, ministrul Economiei a estimat ca evolutia pozitiva de minim 1,5% din acest an va fi urmata de un avans de 3,5-4% in 2012. "Principalul motor de crestere economica a fost exportul, dar eu voi incuraja in continuare si cresterea productiei si a industriei, chiar daca ea se va face cu pasi mici", a declarat Ariton.

In ceea ce priveste afirmatia presedintelului ca Romania a iesit din recesiune, dar nu va iesi curand si din criza economica, ministrul a spus ca nu vrea sa il contrazica pe presedintele Train Basescu.

"Nu comentez niciodata declaratiile presedintelui. In momentul in care mergem pe crestere economica, prognozata pe o perioada mai lunga, de ce nu vedeti o iesire din criza?", a spus Ariton.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#mangement privat, #companii managemen privat, #Ariton management privat , #ministrul Economiei